Конкурс «Кращий кухар» серед засуджених відбувся у трьох колоніях Тернопільщини та Чортківському слідчому ізоляторі у липні.
Учасники мали можливість експериментувати навіть з екзотичними продуктами. Щоправда, для цього їх потрібно було попередньо замовити.
Члени журі, якім довелось нелегко, визначаючи переможців, куштували чимало смаколиків. Але деякі страви учасників справді вражали.
Оригінальна страва складалась з листя салату, горіхів, лісової суниці і все це було щедро приправлене незвичним на смак соусом з апельсинової цедри.
Жінки, які відбувають покарання на Тернопільщині, здивували незвичними еклерами, випічкою, звичайними смаженими кабачками з оригінальною начинкою. Потішили і власними рецептами чинахів. При цьому спеціальних горщиків не мали. Тому, аби приготувати все і подати на стіл, довелось добре покреативити.
Конкурс складався з двох етапів - теоретичного, де учасники мали показати знання з основ безпеки праці, товарознавства харчових продуктів, санітарії та гігієни, і практичного, до якого входить приготування страв.
Одна з учасниць страшенно засмутилась, що виборола лише 3 місце. Однак, отримавши солодкі призи, обіцяла наступного року перемогти.
До речі, члени журі зізнаються, що визначитись серед такого смачного розмаїття було важко, тому їхні думки щодо переможців нерідко різнились.
І якщо засуджені-жінки найбільше вражали випічкою, закусками та салатами, чоловікам найкраще вдавались м’ясні страви.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 16 від 17 квітня 2024
Читати номер