Мешканці будинку на “Канаді” висунули міській владі три вимоги

Мешканці будинку на “Канаді” висунули міській владі три вимоги
Облаштувати під’їзд до будинку, місця для парковки автомобілів та відремонтувати сходи – такі вимоги тернополян, які мешкають на вул. Вербицького, 4.

Збори мешканців чотирьох під’їздів провели ввечері, 22 квітня. У зібранні також брали участь представники жеку та депутат міськради Ігор Липка, на окрузі якого знаходиться цей будинок.
Будинок за адресою вул. Вербицького, 4 складається з семи під’їздів, він розташований на схилі житлового масиву “Канада”. Особливість будинку в тому, що до перших трьох під’їздів автомобільним транспортом можна дістатися з верхньої частину масиву – від магазину “У Сергія” (колишній “Діоніс”). До решти чотирьох під’їздів можна дістатися автомобілем знизу – поворот від бойлерної чи класичної гімназії.

Між третім і четвертим під’їздом є тільки сходи, які зараз перебувають в аварійному стані.
– Зараз неможливо по цих сходах спуститися з дитячою коляскою, – розповідає один з організаторів зборів Володимир Гайдамаха. – Тому ми вимагаємо здійснити капітальний ремонт цих сходів. А також до частини нашого будинку дуже вузький під’їзд. Є ризик що у випадку необхідності швидка чи пожежна машина може до нас не доїхати. Водночас у нас нема місць для паркування автомобілів. Тож хочемо звернути увагу міської влади на наші проблеми і вимагаємо розширити під’їзд до будинку та зробити місця для парковки.


Учасники зібрання також нарікали на батьків, які вранці привозять своїх дітей на заняття у класичну гімназію.
– Біля дев’ятої ранку у нас тут затори, – каже Володимир Гайдамаха. – Дехто з батьків паркує свої автомобілі так, щоб блокує нам виїзд від будинку.
За результатами зборів мешканців будинку на вул. Вербицького, 4 прийняли колективне звернення до міського голови, в якому зазначили свої вимоги.

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Roma Swetrov

    Люди праві. Тимчасові стоянки автомобілів повинні бути біля кожного житлового будинку для мешканців та гостей. При чому на кожну квартиру. Те ж повинно бути на кожне приміщення громадського призначення (державні будівельні норми). І забудовуватись місто повинно по плану забудови. Але міська рада зовсім не хоче виконувати свої зобов'язання згідно із Законами України. Адже тоді не буде як красти Надалу у мешканців земельні ділянки з під будинків для їх продажі або передачі у свої КП (копілки).  От і стоять авто на дорогах, з покриттям у кілька мільйонів звужуючи пропускну здатність доріг, а стоянки з покриттям у десятки тисяч немає уже де поставити. Це питання не слід так залишати і варто подавати в прокуратуру на мерію та на інспекцію держбуднагляду, котра приймає, звісно безкорисливо, будівлі без виконання забудовниками вимог містобудівних умов стосовно стоянок транспорту. А мер цього не бачить. Житло ж будує елітне без садків, шкіл, стоянок, озеленення і необхідних майданчиків, попри проїзну частину з лікувальними вихлопами авто. Сходи, так звані тротуарні, треба завжди підтримувати в нормльному стані, це шляхи евакуації. До речі не забуваймо про обов'язкові пандуси біля них для інвалідів. Але кошти з пайової участі ідуть на демонстративне мощення доріжок на яких немає пішохідного навантаження від чого вони навіть поросли травою. Бутафорія.
  • Хімочка Сергій

    ta tam katastrofa xo4 bu raz posupalu piskom a to postiino z pacientom nemozluvo vuixatu!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up