На БАМі роблять парковку на траві

На БАМі роблять парковку на траві
Парковку-гібрид встановлюють у Тернополі на проспекті Злуки, 41-43. “Екостоянку” для автомобілів будують із бетонних плит, між якими посіють траву.

- Цю парковку ми робимо у комплексі із капремонтом двору між двома будинків на проспекті Злуки, 41-43, - пояснив Сергій Надал 24 квітня. - Цей будинок, мабуть, один з найбільших у Тернополі. Дорога у дворі упродовж багатьох років була у поганому стані. Тому минулоріч взялися тут все відремонтовувати.
Мер назвав встановлення екопарковки “дуже дорогим проектом”.
- Він обходиться міському бюджету у понад мільйон гривень, - звітує мер. - Щодо самої парковки, то раніше тут вона була значно меншою. А оскільки мешканці зверталися до нас, щоби розширити місце для паркування, ми запропонували дещо зменшити зелену зону двору, і там облаштувати екопарковку.

Точну суму, виділену на цю справу, мер не назвав.
- Зараз це не скажу. Просто є проектна документація на весь ремонт. Туди входить і парковка, і висадка трави, і всі роботи разом узяті - пояснив Сергій Надал. – Але ремонті роботи двору за сприятливої погоди завершать упродовж двох тижнів.

{photo_gallery id=4503|}

Відео дня
> Подібні екопарковки застосовують, приміром, у Польщі та Німеччині. Так каже начальник КП “Міськшляхрембуд” Володимир Малко. Підконтрольна йому структура і займається ремонтом у дворі Злуки, 41-43.
- Що звичайна асфальтобетонна парковка, що екопарковка — усі вони коштують майже однаково, - запевнив пан Малко.
Натомість міський голова божиться, що плити, встановлені на екопарковці, повинні прослужити не менше, ніж асфальтне покриття.


Пан Надал зауважив, що найбільша проблема двору на Злуки, 41-41 це те, що його під час дощу затоплювало. Тепер же, каже мер, там облаштовані спеціальні каналізаційні стоки.
У свою чергу голова ОСББ Злуки, 43 Лілія Свердлова розповідає, що ремонту у дворі мешканці “обрадувались аж до небес”. Але...
- Раніше, коли тут тільки все проектували, ніхто не подумав, що потрібно зробити сток для дощової води, - каже жінка. - Зараз місце для стікання води зробили, проклали також труби... Але вчора, для прикладу, був зовсім не сильний дощ, а тут все одно знову зібралося чимало води на асфальті. Я зробила зауваження виконробу щодо цього, так він мені відповів так, що словами не передати... Словом, у дуже грубій формі!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Anonymous

    нехай опублікують кошторис на то все дуже цікаво що по чому?? а журналісти могли не просто констатувати факти, а поцікавитись куди більше мільйона податків пішло
  • Anonymous

    ціна самих блоків 90 грн. за м2 плюс встановлення ну нехай 300 грн метр коштує то можна 3333 квадрати тим закласти за мільйон.
  • Anonymous

    і ці проети чомусь такі дорогі,а? хороший ще один варіант "замучування грошей"!
  • Anonymous

    "Проект" дуже нагадує "тротуар з підігрівом"... Не здивуюся, коли наступним стане аеродром для дириДжаблів - мер їх полюбляє ))0
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up