На "Домобудівнику" - скандал через візит "інвестора" (ОНОВЛЕНО)


На "Домобудівнику" - скандал через візит "інвестора" (ОНОВЛЕНО)
На ТОВ «Домобудівник» - черговий скандал. Чоловік, який представився інвестором, та його представники намагалась увійти в адмінприміщення ТОВ в обідню пору 29 липня. Дорогу їм собою та стільцями перегородили працівники. Люди переконані, що їхнє підприємство вкотре намагаються захопити рейдери.

«Відвойовували» адмінприміщення працівники упродовж кількох годин. Покинути їхню територію і вимагали, і просили, і вигукували «ганьба». Інвестор же на більшість закидів віджартовувався, а також обіцяв, якщо їх допустять до роботи, підняти робітникам зарплату та сплатити усі борги. Від таких пропозицій люди відмовлялись, оскільки, кажуть, їхня зарплата їх влаштовує, а боргів вони не мають.
- Як у вас нема боргів, якщо рахунки заблоковані, - дивується латвійський інвестор  «Домобудівника» Айварс Сманс. – З чого ви платите у Пенсійний фонд? З чого ви платите зарплату? Значить, ви отримуєте зарплату у конвертах.

Previous Next

Такі запитання більшість працівників розцінило як провокацію. Адже, за словами працівників, саме колишній директор разом із інвестором блокують всіляко рахунки і роботу самого підприємства. 

Читайте також: "Домобудівник" захопили "тітушки" на чолі з екс-директором, кажуть робітники

- Ми чекаємо рішення суду. Як суд вирішить, так і буде, - каже директор ТОВ «Домобудівник» Василь Чупровський. -  Але вони (так званий, інвестор та екс-директор Євген Рожук – прим. ред.) підтасовують факти, брешуть, роблять свої чорні діла. Ось вчора «інвестор» виступав у провінційних вістях. Заявив, що наше підприємство не платить податків. Та ми у 2013 році заплатили більше 6 мільйонів, за два роки -  майже 11 з гаком мільйонів. А він каже, що не платимо!

Відео дня
blockquote>

Представники інвестора та екс-директора, як розповідають працівники, паралізують роботу «Домобудівника». Приміром, нещодавно надсилали листи у водоканал та рем з інформацією про можливу заборгованість і відповідно з вимогою відключити воду та світло. Також надсилали листи орендарям приміщень підприємства, щоби ті не сплачували коштів, надсилали листи і пайовикам. А ще сьогодні, 29 липня, привезли своїх людей на будівельні об’єкти, не випускали машин із цеглою.

- Тут єдине пояснення - хочуть забрати нашу землю, - вигукували люди. – Де був інвестор, коли ми мали проблеми? Колишній директор то одного інвестора називав, то другого. То вже інший, латвійський, з’явився. То просто комусь 11 гектарів землі «Домобудівника» приглянулись. 

В іншої сторони – свої пояснення. Пан Сманс переконував людей, що ті, не впускаючи його у приміщення, самі ж і закон порушують. Люди ж наполягали, що варто дочекатись рішення суду і без нього – ані Рожук, ні інвестор не мають права займати приміщення.

- Оскільки конфлікт перенесений у судову площину і у нас корпоративний спір,  очільник міліції порекомендував нам вирішувати це питання без жодних захватів, - пояснювали юристи Чупровського інвестору. - Підприємство працює, рішення суду не за горами. 

Юристи ж іншої сторони наполягали, що представники Євгена Рожука та інвестора мають право зайти на територію і зайняти свої робочі місця. Бо так як підприємство перебуває на етапі ліквідації, і головою ліквідаційної комісії і є Рожук, то і він виконує функції керівника підприємства.

- Якщо у вас буде рішення суду, яке вступить у законну силу, якщо скасуєте збори (йдеться про збори від 9 червня, де нібито члени товариства проголосували за реорганізацію товариства в публічне акціонерне і створили ліквідаційну комісію) – жодних питань, - наголосив юрист зі сторони інвестора.

Необхідність зайти вже і сьогодні в приміщення, як пояснив пан Сманс, виникла через ризик дерибану підприємства іншою стороною конфлікту. Тобто, паном Чупровським. Такі заяви викликали сміх  та обурення у колективу. Переговори сторін результату жодного не дали. Інвестор і далі не покидав територію. Ситуація загострювалась. На підтвердження свого наміру не відступати перед іноземним інвестором люди навіть заспівали гімн України. Інвестор із юристом у цей момент почали робити селфі на фоні співаючих працівників...

Аби сварки та крики не переросли у бійку, за порядком стежили правоохоронці. Був на місці й головний міліціонер міста Петро Гукалюк.
- Йдуть судові спори, - каже він. - У нас порушені кримінальні провадження, зараз проводиться розслідування, експертизи. Дуже багато є учасників цього підприємства – 500 треба їх опитати і визначити їхню частку. Словом, великий обсяг роботи. Нині ж наше завдання тут –  охорона громадського порядку.

До слова, інвестор таки залишив територію товариства сьогодні близько 17-ї години. Однак, як зрозуміли працівники, той невдовзі збирається повернутись.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • владимир Ридз

    Добрий день!Я Бродяк Тетяна Іванівна ,проживаю за адресою м,Тернопіль вул.Галицька 35,кв.32,звертаюсь за допомогою небайдужих людей,заді мого будинку проводиться будівництво гаражів будівельною компанією "Домобудівник" на відстанні 5-ти метрів від моїх вікон,в 2-ох моїх кімнатах відсутнє сонячне освітлення і з настанням холодів там буде грибок і цвіль.08.09.2020р., я звернулася з заявою до міського голови,прокуратури та двічі визивала наряд поліції-- відповіді немає,будівництво продовжується швидкими темпами.Прошу про будь яку допомогу компетентних людей,а також розповсюдити моє звернення на вашій сторінці.Дуже Вам дякую і гарного Вам дня!
  • владимир Ридз

  • Анонім

    Як бути, якщо я вклала гроші в будівництво квартири "Домобудівником"? Організація в стані ліквідації. Юристи, підкажіть, будь ласка, чого чекати і як уникнути негативних наслідків?
  • Анонім

    Це є настояще рейдерство.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру 14:30 Лялькарки Кременеччини презентували ексклюзивні вироби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up