На другому "гаражному розпродажі" зібрали більше 49 тисяч гривень

На другому "гаражному розпродажі" зібрали більше 49 тисяч гривень
Благодійний розпродаж, на якому продавали речі, принесені тернополянами аби зібрати гроші на автомобіль в зону АТО, тривав весь день, 30 серпня на Майдані Волі. Результат приємно здивував - 48 337 грн., $10 та €20

На першому "гаражному розпродажі", який пройшов в травні, нагадаємо, зібрали майже 46 тисяч гривень. За ці кошти придбали Nissan Terrano, який відправили на передову.

- В бійців з передової є постійна потреба в надійних автомобілях, - говорить учасниця "Об'єднання "Самопоміч", яке власне і організовує ці розпродажі, Оксана Бачинська. - Допомогати грошима людям зараз важко. Тому й вирішили збирати кошти саме таким способом. Бо ж в кожного є речі, якими не користуються і які не шкода віддати на добру справу. Інші ж тернополяни ці речі купували. Вторгували хорошу суму. Її вистачить на автомобіль для наших хлопців.

Відео дня

Три місяці тернополяни приносили на продаж найрізноманітніші речі — від одягу, посуду, сувенірів до техніки, меблів, автозапчастин.

- О, цього разу речей у вас більше ніж минулого, - зауважив покупець, який прийшов на Майдан Волі ще до початку розпродажу. - Пам'ятаєте, минулого разу я купив гітару, магнітофон, телефон і сувеніри? Може як постійному клієнту відкладете ось цю ігрову приставку? Я потім ще щось візьму...

Речей й справді було більше. Весь крам не вміщався на дванадцяти великих столах та десятці лавок. Довелось частину речей ставити поряд з столами — аби все було добре видно покупцям. Тисячі людей пройшли через «торгові ряди». Хтось обмежився лише оглядинами, хтось взяв сувенір на пам'ять, а були й такі, що викликали робичів на автомобілі аби відвезли все придбане — ціна подекуди була в два рази нижчою за ціну на «ринкових барахолках». Зацінили формат заходу й іноземці. Скуповувались студенти-іноземці і туристи.

- Мені подобається, - за допомогою дружини-українки сказав чоловік з Італії. - Я часто буваю в Україні, але такого ще не бачив.

Чоловік придбав собі альбом для фотографій, фотопапір, робочий фотоапарат ФЭД, а також не нову шкіряну чоловічу сумку. Витратив на все 240 гривень. Покупками та їх вартістю залишився задоволеним.

- Всі учасники нашої організації, а також переконаний, що й бійці, які згодом отримають авто, щиро вдячні тернополянам, - каже голова «Самопомочі» Андрій Грицишин. - Бо ж «гаражні розпродажі» відбуваються завдяки тернополянам. Тернополяни жертвують речі, тернополяни допомагають з організацією, тернополяни приходять і купують, знаючи що всі кошти підуть на добру справу. Жодна копійка з тих грошей, які збираємо на розпродажах не йдуть на організацію. Транспорт, техніка, меблі, світло, інфраструктура — за наші кошти. Незабаром ми знов проведемо такий розпродаж, тож просимо людей вже зараз придивлятися до речей, які без діла лежать чи то вдома, чи то на дачі, чи то в гаражі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up