Партнер рубрики Події

На Лановеччині жінки не допускали медиків до військкомату

На Лановеччині жінки не допускали медиків до військкомату
Жінки-родичі мобілізованих зібралися біля будівлі воєнкомату у Ланівцях. Вони хвилюються за своїх близьких, аби тих не відправляли на Схід.

Жінки вимагають не відправляти їхніх рідних - чоловіків, синів, братів - на Схід, де точаться запеклі бої. На зустріч з протестувальниками прибули керівники району та обласного військкомату, повідомляє прес-служба обласної міліції. 

- Наших лікарів не допускають до військкомату, - каже медсестра Ірина Ковалик (прізвище змінене – прим. ред.). – Жінки не хочуть, щоб проводили медогляд. Тому й перекрили дорогу. Чути шум, крики. 
Як розповідають самі жителі Лановеччини, протест під місцевим військкоматом триває уже другий день. Жінки кричать, щоб не забирали їхніх дітей на війну. Мовляв, Схід хотів Росію, то хай і має. Бо несправедливо, що мешканців Східної України вивозять із небезпечної території, а дітей із Західної України туди завозять.
Про шум і крики розповідає й жителька одного із сіл Лановецького району, пані Наталя Д. Жінка сьогодні також побувала під військкоматом – її 23-річний син отримав минулого тижня повістку. 
- Було десь близько 300 людей, - розповідає пані Наталя. – На центральній площі навіть встановили мікрофон, щоби відповідати на питання протестувальників. Був навіть воєнком обласний. Але що він там сказав…Говорив такими ж фразами, як і військові по телевізору – що ми повинні бути патріотами, що ніхто ще нікого нікуди не забирає. Мовляв, то тільки медогляд і ще нічого конкретно не знає, бо не має рознарядки.
За словами пані Наталі, жінки розпитували за тих, хто відкупився. На що отримали відповідь – про такі випадки у військкоматі не чули. Тож, якщо мають інформацію, то хай пишуть – з конкретними іменами і прізвищами.
- Ми казали, що не пустимо дітей воювати, - додає жінка. – А нам відповіли, що тоді ми напрошуємось на кримінальну справу. Тобто за те, що переживаєш за свою дитину, то ще й на тебе справу будуть відкривати! З класу мого сина тільки він один і служив в армії, а решта - ні! То інші діти усі хворі чи їх із списків упустили?! 

За словами протестувальників, частина людей уже роз’їхалась, а дехто далі ще там. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up