На майдані Перемоги хочуть "браму"

На майдані Перемоги хочуть "браму"
Частина майдану Перемоги, а також клумба, де стояв танк, у майбутньому перетворять на будмайданчик. Завдяки приватним інвестиціям там виросте об'єкт соціально-культурного призначення на кшталт розрекламованої мега-будівлі "Львіська брама"

Торгово-розважальний комплекс "Львівська брама" на майдані Перемоги – наразі лише балачка. Будувати на клумбі, де раніше стояв танк, а також на майдані поряд хочуть. Однак що буде у цьому місці, в мерії не знають. Наразі шукають інвестора.

Інформація про мега-будівлю "Львівська брама" вперше з'явилась у передачі "Особливий погляд" на "5 каналі". Потім, зокрема й працівники міськради, поширили її в Інтернеті.

Відео дня
> "Тернополяни, ніби знущаючись, називають її (про майдан "Перемоги" – прим. авт.) площею бігбордів, бо захаращена рекламою. Але дуже скоро вона поміняє своє лячне обличчя. Тут переродиться "Львівська брама"... Нині „Дружба” - район „хрущовок” на околиці міста. Там немає офісних, розважальних центрів. Бракує великих магазинів. Офісно-торговельний центр "Львівська брама", який збудують на півдорозі між Центром та „Дружбою”, частково вирішить проблему комунікації району...", - начитує під час передачі голос за кадром.

Такі обгрунтування, як і задум будувати, – насторожують та дратують чимало тернополян.

- Пропаганда крутіша за союзну, - написав на сайт читач з ніком Іван Хомин. - Скільки треба було "журналістам" грошей хапнути, щоб „Дружбу” назвати районом без офісних, розважальних і торгових центрів? На чорта той комплекс? Чого людей не спитали? Район хороший, майдан "Перемоги" потрібен, а ті брехливі балачки - прикривання бізнес-інтересів.

У сюжеті прозвучали й коментарі архітекторів та міських чиновників.

- Це додаткова можливість створити нові об'єкти в місті, це додаткова можливість покращити інфраструктуру міста, тому що разом з будівництвом об'єкта модернізуються і мережі водо-, тепло-, газопостачання, - сказав у передачі Сергій Надал. - Це все робиться за кошти приватного інвестора. Місто, не вкладаючи в це додаткового ресурсу, має нові об'єкти.

Проте у випадку із цим будівництвом місто і ресурси вкладало, і витрати понести може.

Забудова на майдані Перемоги, нагадаємо, стала можливою після того, як міська влада вивела клумбу, де стояв танк, за межі проїжджої частини. Саме для цього, як вважає частина тернополян, посадовці виділили більше 800 тис. грн на зміну схеми руху біля майдану Перемоги. Після цього клумбу і частину майдану Перемоги (загалом до 60 сотих – прим. авт.) "дали під опіку" комунальному підприємству - фірмі “Тернопільбудінвестзамовник”. Депутати надали підприємству дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею до 0,60 га під будівництво об’єктів соціально-культурного призначення. Комунальники ж, згідно з законом, землею можуть користуватися безоплатно. Тобто потенційний забудовник зможе не купувати і не орендувати землю, а будувати шляхом залучення інвестицій. То ж за шмат землі, який може коштувати мільйони, місто не отримає ані копійки. Після будівництва 60 сотих міської землі можуть стати приватними.

Та наразі ані інвестора, ані затвердженого проекту забудови немає, запевняють у мерії. А інформація, яка прозвучала в телепередачі – лише студентські ідеї.

"Станом на даний час управлінням містобудування, архітектури та кадастру... не замовлялись і не розглядались будь-які варіанти споруди, згаданої в телепередачі як "Львівська брама"... пропозиції студентів архітектурного факультету Львівської політехніки чи молодих спеціалістів-випускників інших вузів подаються в управління стратегічного розвитку міської ради на рівні концептуальних ідей для роботи по перспективному розвитку міста", - пояснив у відповіді на наш інформаційний запит заступник міського голови Володимир Камінський.

У тому ж листі чиновник зазначив, що згаданий проект розробляли як передпроектну пропозицію для потенційних інвесторів. Тобто після вдосконалення та коригування і при наявності інвестицій "Львівська брама" таки може з'явитись.

Коли стане відомо, хто інвестор, які умови забудови та який об'єкт буде на майдані Перемоги, ми напишемо про це. Також спробуємо підрахувати, наскільки виграло чи програло місто.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (35)
  • Anonymous

    Соберем для Вас по интернет клиентскую базу (Все контактные данные) ! Узнайте об этом по тел +79137936342 Skype: s....8 ICQ: 6288862 Email: [email protected] Демоверсия базы данных БЕСПЛАТНО!
  • Anonymous

    По вул. Листопадовій треба збудувати торговий комплекс, там біля міської ради є дуже хороша площадочка ще не забудована і не продана земелька........ А на Дружбі на М. Перемоги є вже торговий комплекс "Ласкаво просимо" з 50 магазинами і навіть захвачено людські підвали в житловому будинку під магазини та заборонені компютерні забавки. Тільки відсутні на транспортній розвязці нормальні тротуари та місця зупинки автомобілів, автобуси довгі чи фури з вул. Мазепи не можуть повернути на вул. Львівську по причині повороту 90 градусів, а полоса права на вул. Львівській зимою засипана снігом, а літом паркуванням авто бо бракує місця для автомобілів та складування снігу, автобусна зупинка по вул. Львівській, яка на пішохідному переході створює аварійну ситуацію для проїжджаючих авто та пішоходів. На вузенькому тротуарі біля ТНЕУ поставили світлофор, а мами з візочками дитячими не розминуться-тротуар потребує розширення. Куди поділися Тернопільські архітектори та проектувальники і технічний нагляд за самовидумками на дорогах Тернополя, куди дивляться спецвідділи та техвідділ ДАІ Тернопілля. Транспортна розвязка при багаточисельності транспорту на М.Перемоги нікудишня, жодне будівництво тут не має місця як морального так і по причині транспорту. Взятий хабар(мільйон) за продане місце треба негайно віддати інвестору бо потім буде поминатися з рушницею в руках.
  • Anonymous

    Чоловіче ти абсолютно правий - головне розкапарити і задерибанти, а далі або грошей нема або ся каденція скінчила і моя хата скраю. До журналіста - чи не бажаєте розказати громаді що то за котлован біля обл. Бібліотеки і звідки ноги ростуть?
  • Anonymous

    я тут це відео глянув і зрозумів дві речі. перше: до Європи нам як до неба рачки. знаєте, є от фірма "Адідас". от хороший спортивний еквіпмент! колись на початку 90их продавалися у нас на базарИ тоже "вєщі", но "Абібас". але хто там в то не вчитувався. одів, пішов: пацан! фуфло, зато гонору скільки було! так вот. оці усі містобудувальні потуги "професіоналів" у відео - це і є "абібас" з заявкою на фірмУ! Оці усі розмови про сіті-холли, про брами, двері, ворота, про європейські технології, про сучасне містобудування (тут ще можна багато файних слів приплести) – це ї є «абібас» самої чистої води. Що не будуй, що і як не розмальовуй файною щикатуркою «європейськості» - все рівно получиться максимум архітектурний шедевр у стилі румунських циганських баронів. І як от то, що будують вписується у те, що уже стоїть? Так само як у випадку, коли корова по дорозі пройшла і купу лишила. Кажуть: «во, совєти нам спальні райони понастроювали, воно всьо сіре, всьо старе, всьо совєцьке, нам тре нове!» ну хлопці. У східній Німеччині теж багато архітектури з радянських часів. Але ніхто то не зносить. Так, будують нове, але і за старим дивляться. Оновлюють фасади, окультурюють їх. І все. Але роблять то з розумом. Бо думають. А ми «всеремося не здамося!» будуйте, хлопці, беріть відкати, коверкайте і так уже спаплюжене місто! Друге: Україні як державі лишилося ще років з 30. Бо чесно кажучи, через років 30 усі хто за Союзу ще освіту здобув, то на пенсію підуть, а лишаться лише керувати діти (у майбутньому уже дорослі) вільної та незалежної. а вони то накерують, так накерують, що мама не горюй! І ще одне. Саме прикольне те, що оці усі урапатріоти у цій передачі всі як один говорять, що за 20 років незалежності так і не спромоглися щось нормальне збудувати. Хотіли, но не получилося. Халепа маленька. Зате все у майбутньому буде по «європейському»! для журналістів скидаю ідею. Хлопці, берете кольорові фотографії старого доброго радянського Тернополя, наприклад вулиці Руської. Ідете на цю вулицю. Показуєте перехожим і запитуєте: «де краще вулиця виглядає: на фотці, чи теперішня» і що вони на то скажуть. Бардак, одним словом! Все, панство, вперед до «європейськості». «європейськість» - це наше всьо!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up