На Острозького висадили "фіолетовий вибух" за 1800 грн

На Острозького висадили "фіолетовий вибух" за 1800 грн
Шість саджанців павловній, які ще називають "адамовим деревом" посадили сьогодні, 2 квітня, на пагорбі по вулиці Острозького, 45. Кожне деревце коштує 300 грн.

- Раніше на цьому місці було єврейське кладовище, яка було зруйновано, - розповідає заступник мера Владислав Стемковський. - Більше того, надгробні плити із нього були використані як бордюри на дорогах нашого міста. Тож сьогодні ми садимо саме павловнії, адже ці дерева вважаються “спокійними”, тобто, такими, які варто висаджувати на місцях відпочинку, в тому числі, і на кладовищах. Крім того, що дерева є екологічною та естетичною прикрасою, вони своїм корінням укріплять схил, на якому зараз реставрують сходи.

Павловнія – дерево, яке дуже швидко росте, і цвіте красивим фіолетовим цвітом, розповів заступник начальника міського управління ЖКГ з питань благоустрою Олег Соколовський.

 - За один рік це дерево виростає на два-три метри, - розповідає пан Соколовський. - Не впевнений, що цього року наші павловнії зацвітуть, адже варто враховувати, що пересадка – це стрес для рослини, але наступного року - так.

Відео дня

Вартість кожного саджанця – 300 грн, зазначив пан Соколовський. Раніше Олег Соколовський називав ці дерева "фіолетовим вибухом"

 - Привезли їх із Польщі, - продовжує розповідати пан Соколовський. - Хочу ще зазначити, що ландшафтник, у якого ми купували саджанці, сказав, що готовий безкоштовно дати нам посадковий матеріал, якщо якийсь саджанець не прийметься.

Завтра, 3 квітня, ще 14 саджанців цього ж дерева висадять на Острівці закоханих.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Рома Михайлишин

    про бордюри не знав.
  • Кістерна Вікторія

    Яка краса....) А\
  • Лотоцький Паша

    Не знаю, як щодо розкрадання грошей, але 1800грн в рамках міста - це пшик. Якщо саджанці приймуться, через декілька років будемо мати класне визначне місце, практично аналог Ужгородським сакурам. От би замість того сраного "годинника" на співучці витратили гроші на сквер з такими деревцями...



    А критикани - це критикани. Що б не робилось, завше буде не так. Бо ж гроші не в їх кишеню пішли, а в чиюсь. А так на пивко було б за що сходити...
  • No Andre

    Лотоцький Паша reply No Andre

    Так це ж пром. Там будь-який пацан з рогаткою може торгувати, не особливо відповідаючи за якість товару. Не раз вже так обломався на тій платформі.

    Анонім reply No Andre

    Якщо в Україні ці саджанці продають за 160 грн., то половина "грн." із 300 піде в кишені кАрманичам) Ботаніки-садоводи, блін!..
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up