На ремонт будинку-інтернату на Тернопільщині потрібно 300 тисяч гривень

Розглянути проект рішення про виділення 300 тис. грн на ремонт Бережанського психоневрологічного будинку-інтернату у селі Краснопуща повинні на одній із найближчих сесій облради.

Про це повідомляють і в облраді, і в обладміністрації.
Нагадаємо, головний корпус закладу, це - приміщення василіанського монастиря, пам’ятки архітектури XVIII-XX ст. Віруючим повернули частину споруд, і вийшло так, що психоневрологічна установа, церква і келії сусідять - стіна до стіни. Уже багато років поспіль василіанам і парафіянам храму влада то обіцяє вирішити проблему, то відповідає листами, що для цього немає коштів.
Клопотання підтримали
- Тепер обіцяють ремонти, але як на мене, їх можна було б робити швидше, адже в інтернаті - десятки працівників, - звернувся у редакцію “RIA плюс” парафіянин храму Різдва Івана Хрестителя Іван Макух.
Чоловік написав десятки листів у різні органи влади у Тернопіль і в Київ з проханням пришвидшити повернення будівель монастиря. Адже, як каже пан Макух, за 20 років незалежності це можна було зробити уже багато разів.
- Для переселення підопічних інтернату з першого та другого поверхів центрального корпусу необхідно створити належні умови для проживання у корпусах №№ 3, 4 та 4б. На даний час у будинку-інтернаті виконують необхідні ремонтні роботи, - коментує ситуацію заступник голови обладміністрації Петро Гоч. - Крім того, клопотання про виділення коштів з обласного бюджету в сумі 300 тисяч гривень надіслало головне управління праці та соцзахисту населення обладміністрації.
Питання про доцільність виділення коштів уже розглянула постійна комісія з питань планування територій, архітектури, будівництва, будіндустрії, дорожнього і житлово-комунального господарства та благоустрою. Вона, за словами чиновника, вирішила підтримати клопотання.
Гроші – з вільного залишку
Найближчий термін, коли зможуть виділити гроші інтернату – сесія облради. На одному з найближчих засідань мають розглянути звіт про виконання дохідної частини бюджету краю за перше півріччя. Саме депутати, а не чиновники обладміністрації, як наголошує депутат-свободівець Марія Чашка, ініціювали виділення грошей із казни краю.
- І наша комісія соціальної політики та праці, у справах ветеранів та інвалідів, і бюджетна комісія облради, прийняли рішення про те, що кошти потрібно виділити. Адміністрація виконає те, що вирішить сесія, адже рішення про розподіл коштів приймають саме депутати, - пояснює пані Чашка. – Причому питання про виділення коштів із вільного залишку ми будемо розглядати на одній із найближчих сесій.
Водночас директор закладу Володимир Боянович повідомив 12 травня, що до початку опалювального сезону інтернат власними силами планує завершити ремонт хоча б у корпусі №3 та переселити у нього принаймні 20 підопічних.
- За останні півроку ми закінчили робити стяжки, купили обладнання для санвузла, меблі, - говорить пан Боянович. – Наразі у нас є 90 людей на харчуванні, понад 60 – у головному корпусі. Було б добре, навіть якби гроші виділяли частинами.
До слова, директор запевняє, що у випадку виселення підопічних з будівлі монастиря, у звільнені кімнати нових хворих не будуть заселяти.
Довідка
Аби допомогти відремонтувати корпус будинку-інтернату з приміщень монастиря, можна звернутися в заклад за тел. (03548) 3-14-97 або ж в облуправління праці та соціальної політики - 52-26-13.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up