На Руській, 18 у підвалі "замурували" котів (ОНОВЛЕНО)

На Руській, 18 у підвалі "замурували" котів (ОНОВЛЕНО)
- Робити таке – це знущання над тваринами, - каже Володимир Вонсович. – Чомусь у Львові навіть сказали відкрити підвали і дахи, аби коти там виловлювали мишей
З нестандартною проблемою звернувся у редакцію тернополянин Володимир Вонсович. Чоловік поскаржився на жек, який «заварив» у підвалі будинку на Руській, 18 котиків. Тобто, як з’ясувалось, поставив грати на вікна у підвалі, не винісши тварин надвір

- Є у підвалі і маленькі кошенята, - розповідає Володимир Вонсович. – А кицька залишилась на вулиці. Постійно нявчать, шумлять. Кицька дуріє, бо має повно молока, котенята дуріють, бо хочуть до неї. Я скаржився у жек, а вони тільки сміються.

За словами пана Володимира, бранцями підвалу коти стали у четвертому під’їзді. І хоч чоловік ще навесні домовився із працівниками жеку та мешканцями, що роботи почнуть тільки після виселення тварин, ніхто не дослухався.

- Я живу у першому під’їзді, а коти оселились у четвертому, - каже він. – Мешканці вирішили, аби тварини більше не заходили у підвал, поставити грати. Не люблять вони ні собак, ні котів, ні голубів. Я сказав, що перед тим, як це зробити, котів треба виселити. Усі погодились. Я залишив свій номер телефону.

Домовились, за словами чоловіка, що вікно, як тільки тварини вийдуть, закриють бляхою, а потім поставлять грати. Певний час чоловік думав, що ідею облишили. Адже ніхто до нього не звертався. Тож коли побачив грати, дуже здивувався.

- Я звернувся до начальниці дільниці Раїси Куш. Будинок обслуговує ТОВ «Мрія», - каже пан Володимир. - Нагадав, що ми домовлялись. А вона мені: «Буду ще за твоїми котами бігати»? Я звернувся до захисників тварин, і вони порадили писати заяву у міліцію. Написав. Але результату жодного. Пані Куш з мене сміється, мовляв: «І що ти мені зробиш»?

Вигнати неможливо
Ситуацію ускладнює те, що те саме вікно хочуть ще й засклити. А вивести котів надвір через двері, навіть якби мешканці погодились впустити когось у підвал, неможливо. Адже тварини звикли потрапляти всередину тільки через вікно. Тож вони просто поховаються.

- Не підуть вони до рук, - каже чоловік. – Я і ще кілька мешканців періодично просовуємо їм через грати їжу. Серце болить від того, що сталось. То ж живе! Не можна так робити. Це ж знущання над тваринами. За це є кримінальна відповідальність.

Утім, у самому ТОВ «Мрія» не розуміють скарги чоловіка. Мовляв, раз він годує тварин, то може звідти і дістати.
- А жек що повинен виправляти? - каже Раїса Куш. - Я просила його – він котів годує, вони його знають. Вигнати їх неможливо. У підвалі - комірки, усі зачинені. Серед них тварини і живуть. Він міг би зайти через двері і забрати. Моя прибиральниця там постійно за ним прибирає, бо кидає у підвал все на світі. Я розумію, що воно - живе. Але ж він міг би забрати тварин.
Чи робитиме щось надалі жек, пані Раїса не змогла сказати. Мовляв, саме через бруд, антисанітарію, у якій частково винні тварини, люди і захотіли засклити вікна. А жек виконав бажання мешканців.

- Той чоловік називав мене і «живодьором», і так далі, - каже пані Куш. – Я розумію все, але хочеш мати котів, то тримай їх у хаті. А якщо вже так сталось, то він може їх якось звідти забрати. Але ні, пішов і буде всюди писати – і у міліцію, і у газети. Хай пише, то його право.

«Хай дістають звідти»
Звернутись до жеку пообіцяв і начальник відділу благоустрою-заступник начальника управління ЖКГ міськради Олег Соколовський.

- Що тут можна зробити? Тільки дзвонити у жек, і хай дістають тварин звідти, - каже він. – З іншого боку, мешканці повинні зрозуміти, що така любов називається любов’ю до тварин на відстані. Люди підгодовують їх, приманюють до будинку, чим створюють незручності для інших мешканців. Якщо людина справді любить тварин, то забирає їх додому, миє, чіпляє нашийник від бліх тощо.

За словами пана Соколовського, в управління часто надходять скарги на безпритульних собак та котів. Утім, скарг на знущання над тваринами не було.
- Як собак, так і котів ми можемо тільки спіймати, простерилізувати і повернути їх назад, - додає він. – Цим займається спеціальна служба з «Міськшляхрембут». Та собаку спіймати легше, як кішку.

До слова, як повідомив Володимир Вонсович 26 серпня, решітку жек зняв у день його звернення до преси. Малих кошенят він завбрав до себе у помешкання, у підвалі залишилось ще двоє дорослих.

- Та треба було просто зробити отвір, щоб коти вийшли і більше не заходили, - додає чоловік. - А потім знову заблокувати вхід. 

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Дурова Виолетта

    Просто хочеться подякувати пану Володимиру за його людяність.
  • М

    Ставлення до тварин зазвичай відтворює головні аспекти ставлення до людей тієї ж особи. Браво, п.Куш! Не дивно що і порядок у нас такий "якісний".
  • Кістерна Вікторія

    Ніякий кіт не занедбає підвал так, як р о б л я т ь це люди та бездіяльний ЖЕК. У мене в підвалі бруд, ріки стічних вод бо ніхто труби замінювати  не хоче, мох і навіть гриби...і це вже 10-ки років без змін, тфу. Ви думаєте, то коти з собаками зробили?
  • на та

    тільки людський непотріб може так знущатися над тваринами,які нічим не завинили у своєму житті.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up