На Тернопільщині люди мітингують проти приватизації спиртових заводів

На Тернопільщині люди мітингують проти приватизації спиртових заводів
“Ні приватизації!” – вкотре сказав об’єднаний трудовий колектив п’яти підприємств “Укрспирту”. Працівники спиртових заводів стверджують, що у провладних кабінетах урядовці активно розглядають та узгоджують питання щодо приватизації спиртової галузі.

Як уже повідомлялося, 19 грудня 2014 року, у смт Дружба, Теребовлянського району відбувся мітинг працівників 5-ти спиртзаводів: Ковалівське МПД, Кобиловолоцьке МПД, Мишковицьке МПД, Новосілківське МПД та Козлівське МПД.
Понад сотню людей прийшли відстоювати свої права з українськими національними прапорами та плакатами із закликом зупинити приватизацію спитової газузі. Близько години, перекривши пішохідний перехід протестувальники вигукували гасла: «Ні, приватизації!». Трудові колективи виступають категорично проти приватизації спиртової галузі, вимагають захистити їх право на працю, гарантоване Конституцією України.

 Чітку позицію висловив директор Кобиловолоцького МПД: «Приватизація зараз не потрібна країні, адже це крах для держави. Не виключено, що приватизація спиртзаводів стане так званим аналогом приватизації цукрових заводів, коли куплять три-чотири спиртзаводи, а решта піде на металолом. Слідом за цим безробіття, адже понад сім тисяч “спиртовиків” залишаться без роботи, а це помноживши на три, додатково ще їх сім'ї, діти та батьки. Тому основна мета проведення цих мітингів, щоб приватизація не відбулася. Якщо зараз не буде жодної реакції від керівництва АПК, ми безповередньо у Києві будемо висловлювати нашу чітку позицію міністрові АПК».

Відео дня

До речі, це не єдина акція, спрямована проти приватизації спиртзаводів.

Зокрема днями раніше, 17 грудня 2014 року в актовій залі Ковалівського МПД відбулися збори працівників заводу. Народний депутат Микола Люшняк висловив підримку та пообіцяв порушити цю проблему у стінах Верховної Ради України.

    «Ми просимо дати нам можливість працювати, для чого у нас є завод — технічно готовий до запуску ритмічного виробництва етилового спирту та вуглекислоти, внаслідок чого буде створено 130 робочих місць. У нас є домовленості з покупцями щодо реалізації продукції на ринку країн: Грузії, Польщі та Угорщини. Сировина, необхідна для виробництва етилового спирту буде постачатися цукровими заводами Тернопільської області. Це в свою чергу, стимулюватиме виробничу діяльність інших галузей народного господарства. » - про це заявляє трудовий колектив Ковалівського МПД Державного підприємства «Укрспирт».

На даному етапі розвитку спиртової промисловості, рішення влади відносно приватизації галузі призведе до руйнації, вважають працівники спиртзаводів області.             

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    вже не одне підприємство та пішло в небуття.....
  • Анонім

    люди віддасте олігархам заводи збирайтеся з торбою до Польщі на пана батракувати. Прихватизація олігархами заводів до нічого доброго не приведе.Ще один товстосум буде набивати кармани.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up