Партнер рубрики Події

На Тернопільщині п'яні керівники дільничної комісії побили міліціонера

Співробітникові міліції, який забезпечував правопорядок на виборчій дільниці, довелося викликати підмогу з райвідділу міліції і представників окружної виборчої комісії, щоб забезпечити збереження виборчої документації.

Інцидент трапився на виборчій дільниці, що у смт. Микулинці Теребовлянського району, повідомили у секторі взаємодії з громадськістю обласної міліції. 

Як з’ясувалося, працівник міліції 24 жовтня заступив на охорону  виборчої дільниці, яка розміщена на території ВАТ «Булат» у смт. Микулинці. Спочатку працівник міліції разом з головою та заступником ДВК отримали на Теребовлянській окружній виборчій дільниці усю виборчу документацію.

У Микулинці повернулися близько опівночі. Голова, заступник та члени ДВК залишили виборчі бюлетені та іншу виборчу документацію на столі, не порахувавши бюлетені та, не помістивши їх у сейф (металеву шафу), як цього вимагає Закон.  Старший лейтенант міліції зробив зауваження  голові та його заступнику щодо неналежного зберігання ними  бюлетенів, згідно частини 3 статті 84 Закону України «Про вибори народних депутатів». Останні на зауваження не відреагували та покинули приміщення дільниці, залишивши напризволяще виборчу документацію.

Відео дня

Працівник міліції, згідно своїх службових обов’язків та інструкції, повідомив про даний факт чергову частину райвідділу, а ті в свою чергу поінформували окружну виборчу комісію.

Через деякий час голова комісії та його заступник повернулися на виборчу дільницю та нанесли міліціонеру тілесні ушкодження. За попередніми даними, голова та його заступник перебували у стані алкогольного сп’яніння.

Відомості про даний факт внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 345 ККУ - умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Вирішується питання про обрання підозрюваним міри запобіжного заходу.

Виборча дільниця, де трапився інцидент, працює в штатному режим. Голову та заступника комісії замінили. Виборча документація знаходиться під охороною співробітників міліції.

– Співробітники міліції отримали чітку команду – забезпечити повну відповідність вимогам закону усього процесу виборів та недопущення будь-яких порушень і спроб фальсифікації чи викривлення результатів. Незалежно від того, хто і під яким прапором намагається ці порушення здійснити, – прокоментував цю подію Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Арсен Аваков розпорядився заохотити співробітника МВС за проявлену пильність і належне виконання своїх обов'язків.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    мент  втік і сховався
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up