Партнер рубрики Події

На Тернопільщині почали вимикати світло (ОНОВЛЕНЕ)

На Тернопільщині почали вимикати світло (ОНОВЛЕНЕ)
Від сьогодні, 1 грудня, в зв'язку з нестачею потужності в енергосистемі, почали вимикати світло в Тернополі та області.

За повідомленням головного диспетчера електроенергетичної системи України, нині ввели в дію графіки аварійних вимкнень ЛЕП (ГАВ) споживачів з I по V черги.

- Графіки заздалегідь узгоджені з ОДА та Держенергонаглядом, – повідомив головний інженер ВАТ «Тернопільобленерго» Степан Бартків. – Графік введено на дві години, через дві години можливе вимкнення інших черг і відповідно будуть вимкнені інші споживачі.

Введення графіків аварійних вимкнень в дію пов’язано із нестачею потужності в об’єднаній енергосистемі України, зумовлену нестачею палива на теплових електростанціях та аварійною зупинкою одного енергоблоку Запорізької АЕС потужністю 1млн. КВт.

Відео дня

Додаткова інформація від енергетиків:

У зв’язку із ускладненням ситуації та дефіцитом потужності в Об’єднаній енергосистемі України 1 грудня 2014 року о 9.10 год. за розпорядженням диспетчера центральної диспетчерської служби Південно-Західної енергосистеми ДП НЕК «Укренерго» введено в дію графіки аварійних вимкнень (ГАВ) ВАТ «Тернопілобленерго» у Тернополі та всіх районах області з 1 до 5 черги, та інших областях України.

Як пояснив Степан Бартків, щодо конкретних годин вимкнення електроенергії, то для цього є державне підприємство, на балансі якого знаходяться високовольтні лінії. Саме воно відслідковує, щоб енергетична система була збалансована. Коли побачили, що цього немає, що один енергоблок Запорізької АЕС вийшов з ладу, виникла необхідність регулювати споживання електричної потужності по областях. Спершу включаються графіки обмеження потужності, це регулюють підприємства: вони обмежують споживання на підприємницьку діяльність та власні потреби, а решта вже задіюється за командою диспетчера Західної енергетичної системи. Саме диспетчер повідомляє, що слід застосувати графіки аварійних вимкнень і в них є декілька черг – кожна черга – це певна кількість мегават, це не вулиці чи адреси.

- Електроенергію вимикатимуть споживачам на період до двох годин, якщо ситуація не покращується то одну чергу включають, а іншу – відключають, – розповідає Степан Бартків. – Такі аварійні вимкнення не передбачаєть, що з певної години буде відімкнено якийсь населений пункт чи якась вулиця. Тут такого не буде, йде суто регулювання по потужності.

Енергетики нагадують, що графіки аварійних вимкнень щорічно складаються і вводяться в дію згідно з «Інструкцією про складання і застосування графіків обмеження та аварійного відключення споживачів, а також протиаварійних систем зниження електроспоживання», затвердженою наказом №456 Міністерства енергетики та вугільної промисловості України від 23.11.2006 року.

Припинення дії графіків аварійних вимкнень буде здійснено по спеціальному розпорядженню ДП НЕК «Укренерго» після входження Тернопільської області в доведений ліміт потужності споживання.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Анонім

    А ви пам'ятаєте, що в кінці року працівникам електромереж нараховують премії "за економію електроенергії"? І немалі!? І чи не здається вам, що графіка немає тому, що відключення - це просто фантазії місцевого РЕМу?
  • Анонім

    Зима тільки починається. Влада складає  найважчий тест на виживання свого народу. Побачимо, що з того получиться.
  • Iryna Prokopenko

  • Наташа Сакун (Супрунова)

    Написали про відключення, а графік не даєте, чому і коли він буде??????
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up