На Тернопільщині єгері полюють разом з браконьєрами

На Тернопільщині єгері полюють разом з браконьєрами
Єгері полювали разом з браконєрами на кіз
Єгері на Кременеччині полювали на кіз разом з браконьєрами, кажуть в Держекоінспекції. Фахівці інспекції збираються передати справу правоохоронцям.


Так, за інформацією прес-служби інспекції, рейдова бригада з працівників Державної екологічної інспекції у області та обласної організації УТМР в мисливських угіддях Кременецької районної організації УТМР  18 січня  о 13 годині виявили факт порушень правил полювання.  Внаслідок браконьєрських дій незаконно добуто дві диких кози.

-18 січня відбувалось останнє полювання у цьому сезоні на хутрових звірів тільки  в мисливських угіддях Кременецької РО УТМР, а тому рейдова бригада здійснювала контроль в районі сіл Очеретне, Башуки Кременецького району, - пояснюють у прес-службі. -  За полюванням мисливців рейдова бригада почала спостерігати і фіксувати їх дії з 11 години. За цей час мисливці здійснили 1 загонку по незібраній кукурудзі, з’їхались трьома автомобілями і розпочали чергову загонку. Номери білим бусом розставили попри ліс і кукурудзу. Біля 13-ї години на початку загонки пролунало сім пострілів, через дві хвилини в кінці загонки пролунало ще два. 

Далі природоохоронці помітили, як водій джипу «Нісан-Петрол» червоного кольору, який був на номері на початку загонки і лісового масиву, заглядає в ліс за вбитою ним козою. Одначе ще себе не викривали, спостерігали і чули мисливців, які  шукали в кукурудзі другу поранену козу.  Далі -на автомобіль і представників рейдової бригади, які були у лісі, вийшов мисливець з рушницею. Ним виявився єгер Збаразької РО УТМР, який полював разом з іншими. Він власне  по телефону попередив мисливців-браконьєрів про наявність контролюючих органів. Тож, з місця події браконьєри швидко зникли, але попередньо джипом Нісан-Петрол  забрали другу козу.

Також із згаданими вище мисливцями полював ще один єгер Збаразької РО УТМР, - додають у прес-службі. - Замість того, щоб попередити і зафіксувати факти браконьєрства, єгеря втратили пам'ять і своє перебування разом із браконьєрами  виправдовували небилицями.

Зважаючи на все це, Держекоінспекція  направила листа до голови  обласної організації УТМР для проведення розслідування викладених фактів, встановлення вини єгерів та доцільності перебування їх на займаних посадах. Також сформували матеріали для передачі до Кременецького РВ УМВСУ та ін.

- За порушення правил полювання, яке мало наслідком добування, знищення  тварин передбачено адмінвідповідальність у вигляді накладення штрафу судом на громадян від шістдесяти (1020 грн.) до ста двадцяти (2040 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, - кажуть у прес-службі Держекоінспекції. -  Та незаконно добутих об'єктів тваринного світу чи без такої або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниць та інших знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих об'єктів. Крім того, шкода за незаконно добуту одну козу становить 8000 гривень, відповідно за дві-16000.                                                    
      

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up