На Тернопільщині через три тижні може поменшати "старих" правоохоронців

На Тернопільщині через три тижні може поменшати "старих" правоохоронців

Переатестація екс-міліціонерів Тернопільщини триватиме упродовж двох-трьох тижнів. Хто залишиться чи не залишиться на посадах, вирішуватимуть атестаційні комісії. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Іван Варченко.

- Переатестація тернопільських правоохоронців розпочалась 25 травня, тобто з відбору атестаційних комісій, - повідомив Іван Варченко. - Ми відберемо по шість осіб у кожну комісію. Вони атестовуватимуть співробітників поліції.

У Тернополі охочих потрапити в атестаційну комісію, яка працюватиме на волонтерських засадах, більше 60. Але з них, як пояснив пан Варченко, під час співбесіди у четвер, 26 травня, відберуть лише 18-20 осіб. Для переатестації правоохоронців поділили на три категорії: першу, другу та рядових членів поліції.

- Перша категорія - заступник начальника обласного управління, начальники самостійних підрозділів та правлінь області, начальники районних і міських відділів поліції по області, - пояснює Іван Варченко. - Їх атестуватиме три атестаційних комісії та одна апеляційна. Атестація пройде в Києві.

Відео дня

Друга категорія - це керівники нижчої ланки і, як каже радник, скоріш за все їх для переатестації “розкидають” у різні області.

- Другу категорію атестуватимуть за “кущовим” принципом, когось, можливо, відправлять у Київ, когось, наприклад, в Одесу, - продовжує пан Варченко. - Третя категорія - це рядовий склад, їх атестуватимуть на місці, бо немає сенсу везти до Києва.

Атестаційні комісії виноситимуть чотири рішення. Як пояснює пан Варченко, під час атестації представники комісій перевірятимуть чи людина відповідає своїй посаді, чи вистачає їй професіоналізму, тоді її залишатимуть на посаді.

- Друге рішення для своєрідних «діамантів», яких варто підтримати, - продовжує радник міністра. - Якщо такій людині варто дати більше можливостей для реалізації свого потенціалу, то такий «діамант» можна пропонувати до підвищення.

Третє рішення щодо пониження - якщо комісії побачать під час співбесіди, що працівник правоохоронних органів «не тягне», що він взяв на себе забагато повноважень.

- І четвертий варіант - якщо члени комісій бачитимуть, що ця людина за своєю біографією і за фактами, які вони отримають під час бесіди, не гідна працювати у правоохоронних органах, тоді вони приймають рішення про звільнення, - каже Іван Варченко.

Також правоохоронців можуть відправляти на поліграф при умові, якщо під час бесіди комісія не отримає відповідей на ті запитання, які для них важливі.

- Після висновків поліграфіста ми ще раз збираємося і  проводимо співбесіду з цією людиною, - каже пан Варченко. - І уже за результатами приймаємо рішення.

Людина, яка пройшла співбесіду, може оскаржити рішення і апеляційній комісії за однієї умови, коли в неї за тестами набрано більше 60-ти балів.

- Кожен поліцейський, який приходить до нас на співбесіду, уже пройшов тестування на комп'ютерів, - каже радник. - Був тест на логічне мислення, на вміння швидко приймати рішення, на вміння формулювати свою позицію. Другий тест - на професійні знання з законодавства. Крім того, є ще одна форма оскарження - судове рішення.

До слова, працівники внутрішньої безпеки наразі проходити переатестацію не будуть.

- Серед них представники відділів боротьби з економічною злочинністю, з наркотиками, кіберзлочинність, внутрішня безпека, - додає пан Варченко. - Та патрульна поліція, яка в принципі уже не проходитиме переатестацію.             

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    І залишаться тільки паркувальники
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up