На тернопільські дороги треба 8 мільярдів. Дали 161 мільйон

На тернопільські дороги треба 8 мільярдів. Дали 161 мільйон

Тернопільські дорожники звітують: єдині в Україні вже завершили поточний середній ремонт доріг. Домовляються з підрядниками, аби ті виконували частину робіт за власні обігові кошти. І пропонують тернополянам повідомляти про неякісний ремонт чи проблемні ділянки на гарячу лінію

На ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування Тернопільщини у 2016 році з держбюджету виділено 161 млн. грн, з яких 78 млн. - на поточний середній ремонт. У 2015 році фінансування з держбюджету становило 140 млн.

Загалом для поточного ремонту доріг загального користування Тернопільщини необхідно понад 1 млрд грн. Потреба на капітальний ремонт лише державних доріг області складає більше 7 млрд грн. На жаль, зараз на такі кошти розраховувати марно, кажуть у Службі автодоріг області.

  • Тернопільські дорожники вже завершили всі заплановані роботи з поточного середнього ремонту, - каже начальник Служби автомобільних доріг в області Богдан Юлик. - А це майже 12 кілометрів дорожнього покриття, відремонтованого за новою технологією холодної регенерації або ресайклінгу, яку широко застосовують у світовій практиці.

Ресайклінг забезпечує не лише ідеально рівне дорожнє покриття, а й укріплення основи дороги, при цьому дорога служитиме набагато довше, ніж при простій заміні верхніх шарів асфальтобетону, стверджують дорожники. Гарантія на ремонт методом ресаклінгу становить 10 років.

Відео дня
  • Варто зазначити, що серед усіх дорожників України саме тернопільські вже завершили поточний середній ремонт, тоді, коли в інших областях тільки приступили до виконання робіт, - каже пан Юлик. – Тут, напевне, спрацював комплексний підхід керівництва Служби доріг в організації роботи. Адже каменем спотикання виступає і поетапне фінансування, на даний момент оплачено робіт лише на 30 млн.

Аби роботи тривали, доводиться під особисті гарантії домовлятись з підрядними організаціями, аби ті виконували частину робіт за власні обігові кошти, так як передбачене фінансування надходить частинами, каже пан Юлик.

  • Приємною новиною для жителів області має стати те, що минулого тижня Кабміном прийнято постанову на 146 млн. грн. на ремонт дороги у напрямку Кременця, - розповів Богдан Юлик. - З дня на день чекаємо оприлюднення документу і приступаємо до роботи.

Планують відремонтувати більше 20 км дороги вже перевіреним методом ресайклінгу, кажуть в Службі автодоріг області.

Дорожники також нагадують, що довговічність доріг часто залежить і від самих користувачів автошляхів. Це, найперше, стосується недобросовісних перевізників, які не дотримуються вагових норм, значно їх перевищуючи, чим наносять мільйонні збитки дорожній системі. 

Горезвісну об’їзну Мишкович, яку після ремонту гучно відкривали посадовці різних рівнів і яка буквально одразу «попливла», вже знову полагодили. Все виправлено за кошти підрядної організації, запевнили у Службі автодоріг. 

Об’єктами сумних жартів у соцмережах стали й інші дороги області, полагоджені вже цього року. Тернополяни нарікають, що на місці ям і ямищ тепер горбочки.

  • Ці напливи - це аварійний ямковий ремонт, який проводили в січні-лютому холодним асфальтобетоном, - пояснили у Службі автодоріг області. - Він був необхідний, щоб «зняти» аварійно-небезпечні ділянки. А під впливом високої температури холодний асфальтобетон стає еластичним як пластилін.

Зараз всі ці ділянки ремонтуються вже методом звичайного ямкового ремонту - гарячим асфальтобетоном.

Довідка

Маєте зауваження щодо стану доріг – телефонуйте цілодобово до чергового САД: (0352) 52-54-43.

Ділянки доріг державного значення в області, відремонтовані у 2016 р.

Назва об’єкту та адресна прив’язка

Протяжність відремонтованої ділянки

Прив'язка до населеного пункту

М-19 Доманове - Ковель - Чернівці - Тереблече на ділянці км 316 + 350 - км 319 + 660

3,31

с.Шляхтинці

М-19 Доманове - Ковель - Чернівці - Тереблече на ділянці км 380 + 300 - км 381 + 000

0,7

м.Копичинці

М-19 Доманове - Ковель - Чернівці – Тереблече на ділянці км 381 + 500 - км 382 + 100

0,6

м.Копичинці

М-12 Стрий - Тернопіль - Кіровоград - Знам’янка на ділянці км 108 + 200 - км 110 + 500

2,3

смт.Козова

Н-18 Івано-Франківськ - Бучач - Тернопіль на ділянці км 96 + 300 - км 99 + 000

2,7

с.Дарахів

Н-18 Івано-Франківськ - Бучач - Тернопіль на ділянці км 104 + 500 - км 106 + 800

2,3

с.Струсів

Разом

11,91

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • David Starr

    На дороги потрібно максимум 3-4, а 8 - це із кишенями чинуш-злодюжок.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up