На залізничному вокзалі шахраї можуть виманювати гроші. Будьте обачні

На залізничному вокзалі шахраї можуть виманювати гроші. Будьте обачні
Про шахраїв на тернопільському залізничному вокзалі повідомив читач 20minut.ua. Чоловік, чекаючи на свій потяг, не раз помічав подозрілих хлопців, які намагаються увійти в довіру до людей, а потім виманюють у них гроші. Він закликає тернополян бути обережними.

"Шановні громадяни, будьте обережні!!! На залізничному вокзалі Тернополя діє група небезпечних хлопців, - написав Сергій Міщенко у групі "Новини Тернополя – "20 хвилин". - Це хлопці з російським акцентом, які ходять по залі очікування і підсідають до тих, хто сам сидить. Прагнуть увійти в довіру, мають "підвішаний язик", дівчатам роблять багато компліментів, випитують звідки людина. В чоловіків можуть просити гривень 10, яких нібито бракує на білет додому. Якщо людина витягає гроші, вони оцінюють кількість коштів є в неї. Якщо грошей багато, то можуть пропонувати піти на пиво біля вокзалу і таким чином виманити людину на вулицю. Там можуть разом з товаришами спробувати ті гроші забрати. Дівчатам можуть просто пропонувати піти на піцу, якщо є час до поїзда. Така сама схема може діяти на автовокзалі".

Сергій Міщенко підтвердив кореспондентові 20minut.ua, що таку картину помічає чи не кожен день, коли повертається з роботи додому і чекає на свій потяг у залі очікування. 

- Хлопці просто стоять біля вікон і виглядають жертви, а потім підсідають до них, - каже він. - А дальше - по накатаній схемі. Вони діють обережно, без зайвого галасу. Коли пасажири наполегливо просять від них відійти, то вони не створюючи конфлікту, переходять в іншу частину залу, щоб не попадатись на очі міліції. Такі шахрайські схеми вже давно діють на вокзалах в більш кримінальних містах. Тепер і в Тернопіль добрались. 

У лінійному відділі міліції на станції "Тернопіль" повідомили, що звернень щодо такого виду шахрайства до них не надходило. Проте якщо хтось з тернополян на залізничному вокзалі зіткнувся з подібним, - бачив як діють шахраї чи постраждав від них, потрібно звертатися на "102" або чергову частину лінійного відділу міліції – 47-25-33. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    куди диветься доблесна міліція, яка чергує на воклалі? Всі знають, всі бачать, та ніхто нічого не робить.
  • Петро

    Помічав таке не раз і сам " брав участь". Сиджу раз, чекаю на дизель на Заліщики.  Дивлюся хлопчина років 20-22, який крутився біля вікна підсів до мене, почав розпитувати що читаю( якраз читав газету), куди їду і сказав, що йому бракує 7 гривень на дорогу додому. Говорив з російським акцентом. Я говорити з ним не став, бо давно замічав цих пацанів і знаю що їм треба.  Він відійшов і підсів недалеко до якоїсь дівчини, почав сипати компліментами, розпитував різне, 7 гривень вже не хотів. Казав, що займається спортом і т.д. Через декілька хвилин та дівчина від нього відійшла на іншу сторону залу, він трохи покрутився і підсів до іншої. Що було дальше не знаю бо вже прийшов мій поїзд. Не знаю як зранку, а після 16-00 їх можна зустріти.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up