Нардеп Каплін каже, що основні джерела корупції - кабінети президента і прем’єр-міністра

Нардеп Каплін каже, що основні джерела корупції - кабінети президента і прем’єр-міністра
Скоротити кількість нардепів, ліквідувати інститут прем’єр-міністра, ліквідувати обласні та районі державні адміністрації - ці та інші кроки необхідно зробити Україні, на думку нардепа Сергія Капліна, для покращення соціально-економічної ситуації.


Про це він заявив під час засідання Тернопільського прес-клубу, 27 травня. Мовляв, якщо не змінювати ситуацію, яка склалась в країні, то без військового перевороту вона не увійде у зиму. 

читайте також: Тарифи на комунпослуги в Україні завищені у 3-5 разів, каже нардеп Каплін

- Щодо соціально-економічної ситуації: особисто у мене є чітке розуміння, що потрібно зробити в країні, аби в нас був наведений порядок і вона почала рухатись у правильному напрямку.  Перший крок – ліквідація інституту прем’єр-міністра, - каже Сергій Каплін. - У нас вже є народно-обраний президент, який повинен закотити рукава вище ліктів і роботи роботу прем’єра. Нам не потрібно плодити різні полюси в українському політикумі.  У нас повинен бути єдиний відповідальний, у нього повинно бути рік-два-три, людина повинна презентувати свою програму реформ, реальні кроки і ці кроки здійснити. 


Другий крок, який на думку Капліна слід зробити, скоротити кількість членів Кабміну. Адже, Україна – рекордсмен у світі по кількості політиків на ту кількість населення і на ту кількість проблем,  які є. 

-  Країни, які мають у десять разів більший валовий продукт, дозволяють собі меншу кількість керівників в уряді, ніж Україна, - каже він. - А у нас практика проста – кожного брата, свата, кума треба влаштувати. Кожен  має отримати місце в Кабміні, якщо треба – вигадують нові міністерства. Все це гальмо для національної економіки. 

Третьою складовою для змін економічно-соціальної ситуації є,  за словами нардепа, боротьба з корупцією. Основними джерелами корупції в Україні він вважає кабінети  президенти і прем’єр-міністра. Бо, якби там не крали, то б не крали по цілій Україні, а боротьба з корупцією стала б ледь не релігією. Четвертою ж складовою – є скорочення кількості народних депутатів.

- Жодних  проблем з організацією роботи в парламенті через скорочення кількості депутатів не буде, - пояснює нардеп свою позицію. - Бо реально працюючих їх там – третя частина. 

Відео дня


Також не бачить пан Каплін необхідності в існуванні обласних та районних адміністрацій. Каже, що ті лишень імітують функції держави. 
- Є обласні та районні ради, - каже пан Каплін. - І новообрані районні ради повинні обрати відповідні виконкоми. І ті люди, прості звичайні, повинні зреалізовувати національно-економічну доктрину на місцях. Але тут постає інше питання – чи відбудуться у нас ті вибори. 
 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    ВСЕ ПРАВИЛЬНО КАЖЕ НАРДЕП. ПОБІЛЬШЕ Б ТАКИХ БУЛО, ЯК ВІН, І ЩОБ ПОЧАТЕ ДОВЕЛИ ДО КІНЦЯ. ЗА ТАКИМИ ТОДІ  - МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up