Навесні українців-ухильників від мобілізації розшукуватиме міліція

Навесні українців-ухильників від мобілізації розшукуватиме міліція
Військкомати створять реєстр ухильників і повинні до 3 березня передати його у міліцію.

Про це заявили у Генштабі Збройних сил України.

"Районні військові комісаріати отримали відповідне завдання зі створення реєстрів ухильників, які вони повинні до 3 березня передати в районні, міські відділення міліції, які відповідно до законодавства здійснюватимуть розшук, затримання, доставку в законному порядку у військові комісаріати громадян, які ухиляються від виконання військового боргу", - розповів заступник начальника мобілізаційного відділу мобілізаційного управління ГУ оборонного та мобілізаційного планування Генштабу ЗСУ Олександр Правдивець.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Маховик правди

    Я вважаю так ,що реєстр робити можна але розумніше буде не застосовувати адміністративну чи кримінальну відповідальність ,а в примусовому порядку направляти на військові заводи ,і там нехай працють на благо країни , бо зараз воювати є кому ,а ось робити військову техніку немає кому і ще треба врахувати ,що якщо країна перейде на військові рейки так само треба буде шукати людей щоб виготовляти продукцію для фронта .
  • Анонім

    за якись кусок гіна з нерентабельними шахтами і 3 мільйонами москалів вони ложать тисячі людей, а крим з нафтою газом, і курортами, відали без жодного постріла де логіка

    Маховик правди reply Анонім

    Справа в тому ,що той Донбас нікому вже не потрібен після того, як то  лайно ДНР і ЛНР там все розвалило танками та іншою технікою . Справа тут ,що вся та шобла полізе в Харків ,Запоріжя , Одесу і таке подібне .Що стосується Криму то там вже давно люди пішли під росію і з 2008 року почали отримувати російські паспорти і показово спалювати українські . Я вважаю ,що якщо б Україна перестала направляти в Крим фури з продуктами і саме основне відрізати Криму електрику то вони б там скоріше б прозріли ,що таке Росія ,а так з нашим керівництвом ніх.... толку не буде .Ми вже дочекалися ,що за час так званого перемиря путін постягува зброї і найманців стільки ,що це п....ц всьому . Яценюк ще літом п....в ,що готовий пакет санкцій і де ті санкції ,ми від європи вимагаємо санкцій ,а самі ніх.... не робимо
  • Анонім

    редставитель Генштаба обратился к правительству с предложением разработать законопроект о порядке выезда военнообязанных граждан Украины за границу. Это вызвано тем, что в ходе нынешнего этапа мобилизации зафиксированы случаи, когда военнообязанные целыми селами выезжают за границу, чтобы избежать призыва.



    По мнению правозащитника Эдуарда Багирова, такой закон, если он будет принят, не противоречит общему законодательству.



    - Запрещать выезд огульно всем нельзя. Но насколько я знаю, основные повестки уже розданы, списки подлежащих мобилизации составлены. Они есть в военкоматах и могут быть у Госпогранслужбы. Если примут закон, человек, планирующий поездку за рубеж, должен будет  узнать, есть ли его фамилия в этих списках. Если да, то выехать он не сможет.

    http://kp.ua/politics/488289-oshybky-y-problemy-novoi-volny-mobylyzatsyy

  • Анонім

    Журналісти, виконання не "військового боргу", а "військового обов'язку". Щодо "боргу", то ця держава значно більше заборгувала людям, аніж вони їй.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up