Партнер рубрики Події

"Ніякої магії, лише наука" - організатори про "Наукові пікніки"

"Ніякої магії, лише наука" - організатори про "Наукові пікніки"

Побігати по "воді", запустити дрони АТО та ракети, спробувати досліди, які здавалися б просто неможливими - все це можна буде зробити та побачити на "Наукових пікніках".

Проект «Scientific Fun - Наукові пікніки в Україні» -  це інтерактивні експерименти, в які переконують, що наука може бути цікавою навіть для дітей. Тернополянам обіцяють більше 30-ти міні-лабораторій просто неба та понад 500 експерементів - від найпростіших до найвидовищніших.

Частину дослідів продемонстрували в понеділок, 16 травня. Зокрема, якщо підпалити свічку на забарвленій рідині (щоб було краще видно), накрити її стаканом, то він вбере в себе воду просто на очах.

Previous Next

Відео дня

Школяр Малоходачківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Павло Романишин представив  власноруч сконструйований трансформатор Тесла. Також хлопець продемонстрував, що непід’єднана лампа денного свіла в змінному електромагнітному полі може світитися просто в руках.

Родзинкою "Наукових пікніків" буде басейн з неньютонівською рідиною, по якій зможуть бігати тернополяни. Вона влаштована таким чином, що людина, яка швидко рухається у ній не тоне. Рецепт цього дива простий - крохмаль та вода. Басейн буде розміром 1,5 м на 2 м, на яких витратять понад 700 кг крохмалю. Тим, хто захоче спробувати пробігти по ній радять брати змінне взуття - на площі буде вода для тих, хто замаститься.

Цьогоріч на "Наукові пікніки" виділили близько 100 тис. грн з державного бюджету. Учасники забезпечуються усіма матеріалами та реактивами. Більшість дослідів спеціально проводитимуться з компонентами, які легко знайти: тарілки, апельсини, зеленку, трубочки, свічки тощо, аби тернополяни могли відтворити побачене вдома.

"Наукові пікніки" відбудуться 22 травня на Театраільній площі з 12:00 до 18:00 .

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Діонісій

    такі заходи, дуже корисні для учнів, цікаві для людей!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up