Партнер рубрики Події

У тернополянина поламалось авто, а поліцейські не розібравшись в ситуації склали постанову

У тернополянина поламалось авто, а поліцейські не розібравшись в ситуації склали постанову
За порядок на дорогах патрульні взялись досить жваво і від початку патрулювань уже є чималі результати. Але помилки нова поліція допускає, кажуть тернополяни.

У редакцію «20 хвилин» звернувся тернополянин Володимир, який нещодавно потрапив у неприємну ситуацію з новими патрульними. 
-    Мій друг їхав у сторону обласної лікарні і на вулиці Клінічна, 8 його авто Volkswagen,  авто поламалось, - розповідає  Володимир (прізвище редакції відоме – прим. ред.) - Оскільки авто повністю на електроніці, коробка автомат, то авто зупинилось. І він подзвонив до свого сина, щоб той прийшов і відбуксирував авто на СТО. 

Коли син водія прийшов і сів у авто, то до нього відразу підійшли працівники поліції не розібравшись в ситуації звинуватили в порушені правил. 
-    Його попросили надати документи, які засвідчують особу, - продовжує чоловік. - Він показав їм студентський квиток, а працівники поліції навіть не попросили в нього посвідчення водія і почали складати постанову по студентському квитку. Коли я приїхав, то розповів поліції, що за кермом був не хлопець, а авто поламане.

Володимир запитав чи  працівники поліції не мають відео чи фото фіксації, що він порушив знак «зупинка заборонена», але доказів у них не було. 
-    Я хотів відбуксирувати авто, а поліція не давала вчепити трос, - каже Володимир. - Після довгих перемовин я доказав, що авто поламане і не може їхати.  Поліція запропонувала хлопцеві пройти тест на алкогольне сп’яніння. Він погодився, біля свідків продув "Драгер" і апарат показав нулі. Потім поліцейські визнали, що авто справді поламане. 

Чоловік підійшов до поліцейського, який складав постанову і декілька раз перепитав чи дійсно ця постанова буде скасована, зняв її на відео. У відповідь почув, що постанову скасують, пояснює Володимир. Приїхавши на станцію СТО чоловік отримав документ, який засвідчує, що авто дійсно поламане і потребує ремонту. 
-    Я прийшовши у поліцію з тими документами, щоб скасували постанову, а мені сказали, що нічого скасовувати не будуть, бо водій мав включити «аварійку» та поставити аварійний знак, - каже Володимир. - Я пояснив, що авто було несправне, електроніка вимкнена, водій не зміг поставити знак на дорозі, бо з-заді стояв бус. Він мав на бус поставити той знак? 

Пан Володимир хотів написати заяву на скасування постанови, але йому відповіли, що уже кінець робочого дня і її не прийматимуть. 
-    Я прийшов через декілька днів, бо це були вихідні і подав заяву, її прийняли і наразі постанова скасована, - повідомляє Володимир. -  Нова поліція це добре, але хотілось б, щоб поліція мала поняття в тому, що вони роблять. З їхньої сторони дуже багато порушень. 

У поліції кажуть, що оскаржити постанову може кожен громадянин, а щодо навчань, то у патрульних вони щотижня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (50)
  • Анонім

    Скільки би не міняли назву  міліція,  на  поліція  чи на   педаріція   нічого не зміниться.

    Поки не  буде введений закон   подвійної  відповідальності   поліції і державних чиновників   і про компенсацію     втраченого часу в 10 кратному  розрахунку та за  моральну шкоду.

    Якщо зробив злочин   поліцейський він має    бути в  2 рази суворіше наказаний. Якщо неправомірно когось  зупинив,  має    сплатити людині    за  втрачений час і за  моральну шкоду.
  • Іра

    Водію треба вивчити правила !!!!!!!!! І як не стидно обзивати  бидлом, ніколи в нас не буде покращення з такими тернополянами !!!!!!

    Таке враження складається що нема водіє чимось серйознішим займатись. Для чого взагалі нам це знати, нас що будуть інформувати про кожне порушення !!!!  Кожен має робити свою роботу, відстаньте від поліції !!!!
  • Анонім

    а по ст 63 особа може не свічити про будь кого на свою думку,а саме хто поставив там автомобіль. І працівники мають знайти порушника, а невиносити на будь кого
  • Анонім

    по ст 251 поліція перед тим як винести постанову повина довести фото відео фіксацією що дійсно даний водій порушив правила дорожнього руху. І винисти постанову тій особі яка порушила правила дорошнього руху а не тій особі яка прийшла забрати автомобіль з місця порушення.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 У лікарні помер юний захисник з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб Від читача 16:48 Концерт легендарного THE ВЙО 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу 10:50 В аварії на Тернопільщині загинув мотоцикліст 10:20 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття ще на дев’яти вулицях
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up