Обласну міліцію пікетували... аптекарі (ОНОВЛЕНЕ)

Обласну міліцію пікетували... аптекарі (ОНОВЛЕНЕ)
Близько сотні тернополян з плакатами в руках та вигуками "Новій країні – нову міліцію" зібралися в дообідню пору 28 листопада біля обласної міліції на Валовій. З'ясувалося, що люди – працівники аптечної мережі Бориса Рубленика. Під міліцію, як розповіли, прийшли аби захистити свого керівника від неправомірних дій правоохоронців. На час протесту, до речі, зачинилась значна частина аптек.

"Правоохоронець наніс ушкодження"

Був на пікеті і сам пан Борис, який вже майже п'ять місяців перебуває під підозрою у скоєнні кримінального злочину.

Відео дня

- Пікетуємо працівників обласного управління, аби вони звернули увагу на ті свавілля, які відбуваються в тернопільському міському відділі міліції, - каже пан Рубленик. - Вже п'ятий місяць я перебуваю під підозрою в нанесенні легких тілесних ушкоджень. Є висновок експертизи, що я не міг вчинити такого злочину, але слідчий та прокуратура не звертають на це увагу. І, схоже, за всяку ціну хочуть запхати справу до суду. Зараз не той час надворі, аби тими старими схемами гноблення людей орудували перевертні в погонах. Порушений ряд кримінальних проваджень щодо слідчих. Але це ситуації не змінює, справу проти мене й далі фабрикують.

Чоловік розповів, що в міліції йому прямо говорили про хабар, який потрібен для закриття справи. Прізвищ не назвав, бо ж тривають слідчі дії. Сама ситуація в якій "були нанесені тілесні ушкодженням" має багаторічну передісторію.

Первинний конфлікт виник довкола частини прибудинкової території будівлі, в якій пану Борису належить аптечне приміщення. Власнику аптеки та власнику будинку не вдалось порозумітись щодо спільного користування територією. Кожна зі сторін конфлікту має свої агрументи, щодо власної правоти. Вихід з такої ситуації простий - судова справа в цивільно-правовій площині, якби не одне але – почались фізичні конфлікти.

- 10 січня цього року я прийшов з працівником до своєї аптеки, нас як завжди не пускали чоловік, з яким є конфлікт, та його син - пригадує підприємець. - Я знімав все на камеру, мене почали бити по руках. Потім застосували сльозогінний балончик. Мене забрала швидка. Щоб зрівноважити своє положення вони також викликали швидку. Чоловік почав заявляти, що я зловив його за геніталії і завдав тілесних ушкоджень. Хоча ані лікарі швидкої, ані лікар, який оглядав його згодом, нічого не зафіксували. Я його не чіпав. Вже при зверненні до судмедексперта ті ушкодження були виявлені. Повторна експертиза довела, що травми виникли після того, як мене забрала швидка, в проміжку між оглядом в лікарні і експертизою.

Чи сам собі їх завдав чи когось попросив, підприємець не знає, і навіть припущень немає.

- Тобто, є експертиза. І логічно, що мілція мала б зробити висновки, - говорить Борис Рубленик.- Але є система, яка недає їм закрити провадження після таких довгих тяганин. Міліціонери певно бояться отримати догану, втратити премію чи роботу. Доходить до абсурду - міліція порушила днями ще одну справу щодо перешкоджання з мого боку діям слідчого.

Ситуація, в якій ніби то виникло "перешкоджання", як наполягає підприємець, була штучно створена.

- Слідчий перестрів мене в “Пензі”, - каже тернополянин. - Чи стежив за мною, не знаю, там я був в особистих справах. Слідчий почав говорити про закриття справи, я сказав свої аргументи... Правоохоронець завдав мені тілесних ушкоджень. Є синці на руці, а потім ще почав звинувачувати, що я йому перешкоджав. Я ці всі речі прошу правоохоронців об'єктивно дослідити.

"Якщо винні - покарають"

До речі конфлікт 10 січня – не перший. Їх було багато, і вони були описані в матеріалах десятків кримінальних проваджень. Заяви, скарги, звинувачення були й від іншої сторони конфлікту. Та сьогодні, як переконує власник аптек, збереглись лише "докази" проти нього.

- У мене було вісім експертиз, щодо нанесення мені тілесних ушкоджень, - розповідає пан Борис. - Під час “Ночі гніву” (18/19 лютого 2014 р., коли обурені люди підпалили відділок міліції - прим. ред.) ті матеріали справ де я є потерпілим – згоріли. Ті ж матеріали, які нібито показують мою провину – залишились. Це при тому, що вони в одному сейфі лежали в міліції. Цікаво, як ті справи горіли, через одну? Крім того, моя сьогоднішня ситуація яскраво показує "об'єктивність" правоохоронців.

Під час пікету, до приміщення прибув в.о. начальника обласної міліції Олександр Богомол. Одягнений в цивільне. Спочатку оглянув написи на плакатах, перекинувся кількома словами з пікетувальниками, які, до слова, не зрозуміли, що з очільником правоохоронців бесідують. Потім пан Богомол запросив усіх в актову залу для розмови. Аби не заважати роботі міліції, з середини до кабінету з Борисом рублеником піднялось декілька людей, зокрема й журналіст. Правоохоронець не заперечував проти їхньої присутності. Розмова була довгою. Обговорювали "відкриті" деталі справи, конкретних сдідчих та їхні дії. Пан Богомол частину вчинків підлеглих пробував пояснити, пан Борис заперечував.

- Зрозумійте, робота міліції почалась не з власної ініціативи з питань оподаткування, якості ліків чи ще чогось, - каже Олександр Богомол. - Були звернення від приватної особи. А щодо дій слідчих, чи працівників міліції, ми обов'язково їх перевіримо. І не простою перевіркою, а внесемо дані в єдиний реєстр досудових розслідувань. Перевірятиме як внутрішня безпека, так і прокуратура області. Якщо міліціонери дійсно перевищували повноваження, впливали на слідство чи слідчого-суддю, щось підтасовували, вони будуть відповідати, згідно з законом. Міліція займається тисячами важких справ, серед яких вбивства, згвалтування, крадіжки. І вам я приділяю чине найбільше часу.

Також домовились про спільне тристороннє обговорення між керівництвом обласної міліції, Борисом Рублеником та прокуратурою.

- Прикро, що правоохоронці не вміють чи не хочуть працювати чесно та правильно, - говорить Борис Рубленик. - Санкція, яку передбачають тілесні ушкодження – штраф. Я можу його заплатити і забути. Але це питання принципу. Якщо мені - не бідній людині, в якої є адвокат, доводиться різними шляхами захищатисявід тиску і фабрикувань, то що робити людям без можливостей? Просто сидіти і дивитися як її паплюжать?

Чим закічиться ця історія, напишемо згодом.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Анонім

    У новітній історії нашої держави був такий собі біленький і пухнастий зек,завжди ні в чому не винен,усі кримінальні справи проти нього були"фальсифіковані"та не допомогли золоті батони. Нагадайте мені де він??? Бандюгу можна нарядити в неймовірно дорогий одяг,посадити в дорогий автомобіль,та від цього дешева і брутальна гнила душоночка зека не міняється....
  • Анонім

    Молодець Рубленик Б., що бореться з продажними "МЕНТАМИ", потрібно, щоб  люди знали ПРАВДУ.
  • Анонім

    Читаючи всі негативні дописи,вкотре переконуєшся в існуванні чисто української логіки та присутності тісного співіснування з такою улюбленою "українською жабою".Як же важко більшості з вас усвідомити і прийняти чужі успіхи і вміння ,і як просто у вас виходить обливати брудом таких людей.Складається враження ,що кожен детально вивчав досьє та матеріали справи і має докази продажу фальсифікату чи порушень ліцензійних умов у цій аптечній мережі.Чи не забагато у нас суддей розвелось?Чи не хочете сказати ,що слідчі та прокурори у нас "білі і пухнасті" ,а такий поганий пан Рубленик їх просто нагло оббріхує?

    Шановні дописувачі! Я не намагаюсь захищати нікого,а просто хочу нагадати слова з книги «Буття» Старого Завіту:"Не суди – і не будеш судимим".
  • Анонім

    Він на знимці такий нещасний хочеться його приголубити. А в житті -гениталії відриває опонентам.  Артист!!! Борисику, то в тебе лікарська спеціальність проявляється??? Ти ж уролог. Добре, що ти не працюєш по спеціальності.

    Борисе, людей все таки оформи це не гарно гнобити Український Народ.

    Борисику, скільки в тебе підрозділів? Скільки оформлено працівників? А скільки має бути згідно ліцензійних умов? Чи дотримуєшся закону про працю де зазначено, що не більше 40 год. в тиждень?  Може в тебе люди працюють як раби з 8 до 21 через день???

    Питання: куди дивляться служби???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:02 Про блуд, зради і церковний шлюб. Отець Олексій Філюк відповідає на гострі питання про сім'ю photo_camera 21:01 На війні загинув захисник з Почаївської громади Віталій Сімора, якого вважали зниклим безвісти photo_camera 20:01 Тернопільські поліцейські отримали нові авто 19:04 У кого можуть вилучити авто, за новим законом про мобілізацію Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:03 У Тернополі відкрили виставку до річниці першої згадки про місто photo_camera 17:30 Новий закон про мобілізацію: розʼяснення про те, що зміниться 17:05 Скільки коштує орендувати електросамокат у Тернополі: порівняли тарифи та умови photo_camera 16:25 Тернопільська модель, студентка ЗУНУ Маріна Міжонова здобула титул Miss Supranational 15:55 Президент підписав Закон про мобілізацію 15:40 Тарифи підняли, а людей не спитали! Тернополяни скаржаться на управителів будинків 15:10 Помер український письменник та громадський діяч Дмитро Капранов 14:35 Газопостач на Тернопільщині завищував ціни, тепер має повернути майже півмільйона у бюджет 13:55 У Тернополі організовують перший ековелопробіг 13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up