У "Савич парку" травмувались дівчата. Одна у реанімації

У "Савич парку" травмувались дівчата. Одна у реанімації
Під час катання на сноутюбах у "Савич парку", що на Тарнавського, травмувалось двоє дівчат. Одна з них у реанімації. Працівники комплексу припускають, що трапилось це через недотримання правил безпеки - дівчата з'їжджали на сноутюбах з траси для лижників та сноубордистів. Але наразі усі чекають поки постраждалі одужають, тоді зможуть розповісти свою версію.

- Моменту падіння я не бачив, але є свідки, які розповіли, що дівчата катались на сноутюбах на трасі для лижників та сноубордистів, а це категорично заборонено, - розповідає керівник проекту "Савич парк" Віталій Кирилов. - Люди чули, як працівники парку дівчатам казали, що є спеціальна траса для сноутюбів, а на гірськолижній кататись не можна, проте вони не послухали. Там є трамплін, тому вони вилетіли.

Працівники "Савич парку" припускають, що дівчата причепили сноутюби один до одного, адже впали вони разом.

- Цього ніхто не бачив, але вочевидь, що вони все таки якось зв'язали сноутюби, - пояснює пан Кирилов. - Як я вже сказав, ми не бачили падіння, нам повідомили, що хтось впав на трасі і потрібна аптечка. Ми відразу викликали "швидку" і на щастя медики приїхали дуже швидко, десь за 5-6 хвилин. Ми разом з медиками винесли дівчат з траси у "швидку" і я та мій товариш поїхали разом з ними у лікарню.

Відео дня

Постраждалих дівчат доставили у першу міську лікарню. Віталій разом з другом пробули там з 15 до 19 години чекаючи на результати. 

- У одної з дівчат був рубець на голові, то його зашили і батьки забрали її додому, - розповідає чоловік. - А інша у реанімації. Вона дуже сильно вдарилась спиною і головою. Ми тримаємо зв'язок з батьками і чекаємо, поки дівчата одужають. Я сам дуже переживаю, щоб все було добре. А дівчата прийдуть до тями, то уже розкажуть свою версію. Можливо, їх хтось підрізав. І таке може бути.

Трапилась така біда через те, що люди порушують правила, вважають у "Савич парку". 

- У нас є неадекватні люди, які не зважають на правила, - каже Віталій Кирилов. - Вчора теж був випадок, коли чоловік з дитиною на санках хотів з'їхати не з тієї траси. Я став перед ними і пояснюю, що є окрема траса для санок, а чоловік з розгону санками в'їхав мені в ноги. Сьогодні теж було два випадки, я уже дзвони в у поліцію, бо людина не розуміла, що є правила. Штовхався, кричав, нецензурна лексика була. Це не те, що ми собі придумали щось, якщо не дотримуватись правил, то можна покалічитись.

Щоб запобігати подібних випадків, у "Савич парку" розвішують інформаційні вказівники, які вказують на якій трасі кататись на лижах та сноубордах, яка траса для санок, а яка для сноутюбах. Також висітимуть правила. 

- Ми просимо людей, якщо ви на санках, то катайтесь на відповідній трасі, - додає Віталій. - Є безкоштовна траса для санок без трампліну. Не можна виїжджати на санках і на сноутюбах на трасу для лижників і сноубордистів! 
Відео з камери спостереження у "Савич парку" залишив у коментарях Віталій Кирилов

- Відео з камери спостереження як дівчата обійшли сітку і почали спуск на гірськолижній трасі, де кататись на сноутюбах заборонено! - написав Віталій.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Віталій Кирилов

    На саночній трасі теж кататись на сноутюбах заборонено. Для сноутюбів є окрема траса.
  • Віталій Кирилов

    Відео з камери спостереження як дівчата обійшли сітку і почали спуск на гірськолижній трасі, де кататись на сноутюбах заборонено!
  • Анонім

    Момент коли дівчата травмувалися я особисто бачив на власні очі так як в цей час спостерігав за своїм сином який катався на лижах і був поряд з місцем падіння дівчат. Звичайно ми всі можемо казати що дівчата не дотримувалися правил поведінки і звідси такі сумні наслідки...Проте є друга сторона медалі, це саме власники, які не забезпечили безпечних умов відпочинку. Почнем з того що гірка з якої зіжджали дівчата не позначена жодним розпізнавальним знаком, як така, що   створена виключно для лижників та сновбордистів. По друге дівчата каталися на орендованому в прокаті сновтюбі, тоді який зміст є давати в прокат сновтюби, якщо на нах не можна зіжджати? по-третє небезпечні місця гірки нічим не відгороджені!!! Автор статті каже що дівчата виленіли з трампліна, але  жодного трампліна на тому місці немає, це лише насип   землі збоку траси який утворився в процесі формування гірки і любий скачок з нього призведе до вильоту з траси, а саме в стічний бетонний колектор в який і влетіли дівчата. Варта зауважити що цей колектор знаходиться за "трампліном" у великій ямі. Доречі метрів 10-15 вище того місця є ще один "трамплін" у вигляді каналізаційного люка який стерчить прямо з траси. Думаю просте огородження цих та інших небезпечних місць дешевою пластиковою сіткою могло б не допустити такого травматизму. Ще що недопустимо на лижній трасі це лід, а його в савич_парку дійсно багато. Можливо ще не налагоджена повністю техніка для засніження траси і немає відповідного досвіду в працівників, але це зовсім не знімає відповідальності, адже сами вони повинні створити безпечні умови відпочинку,
  • Oleg Synovets

    Рано, чи пізно це мало статися... і до цього організатори мали бути готові, тобто мати необхідну аптечку з ліками та інструментами для надання першої допомоги.

    Анонім reply Oleg Synovets

    Які організатори??? Там ніколи не було ніяких організаторів, і нічого не ставалося.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up