Освітяни створять благодійний фонд

Освітяни створять благодійний фонд
Спеціальних благодійний фонд, який контролюватиме витрати коштів батьків та меценатів на школи та дитсадки планує створити управління освіти міськради. Адже благодійні кошти нашій освіті вкрай потрібні, але на жаль, серед батьків є недовіра щодо їх реалізації.

- Проблема в тому, що ці кошти, які виділяють меценати та батьки, ми не маємо можливості провести через казначейство, - каже начальник управління освіти міськради Ольга Похиляк. - Виникло питання про створення благодійного фонду. Це питання ми винесли на обговорення на зборах з керівниками шкіл і дитсадків. І це питання було із основних, яке ми винесли на батьківську раду. Хочу наголосити, що вперше в Тернополі ми створили батьківську раду при міському голові. В ній 35 батьків різних професій, з різних шкіл та дитсадків, з різних мікрорайонів. Ми хочемо, щоб у батьків не виникало питань, куди діваються благодійні гроші в навчальних закладах і як прозоро вони використовуються.

Пані Похиляк каже, що хоче повернути довіру батьків до влади освіти та посадовців.

Відео дня
style="margin: 0cm 0cm 0.0001pt; text-align: justify; line-height: 12.75pt; background-position: initial initial; background-repeat: initial initial;"> - На жаль сучасна освіта без благодійних внесків вижити не може в нинішній час, - каже вона. - Адже нас фінансується лише зарплата та енергоносії, і то не повністю ми змушені економити. А придбання матеріально-технічної бази, ремонти, поповнення техніки, - все це лягає на плечі батьків. Тому я б хотіла, щоб вони з розумінням ставилися. Я переконана, що вони і розуміють це,  але все потрібно робити чисто, прозоро та відкрито. Єдине, що не можна заставляти всіх батьків бути благодійниками.  Це має бути за бажанням для тих, хто має можливість і хоче допомогти. І це не стосується категорій соціально-незахищених батьків, яким треба помагати.

Головна освітянка міста також просить батьків, не поширювати інформації про проблеми в освіті на сайтах анонімно, чи під вигаданим іменем. Вона каже, що готова вислухати всіх особисто і провести перевірки. Її прийомні дні в управлінні освіти - вівторок та п’ятниця, з 8.00 до 11.00 щотижня.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    стоп, стоп - був ваш наказ про заборону збору коштів у школах і д/с, а тепер знайшли ГОЛОВНОГО, хто буде контролювати ці кошти? Оце переміни, оце люстрація. Про яких меценатів йде мова, і про яких батьків? Збори у школі чи у класі, означають прийти і здати гроші в обовязковому порядку і на клас і на школу. Хто з батьків чує про таке НЕ вперше, прошу поставити клас і автор немаючи своєї дитини буде мати найпрозорішу відповідь, якщо ваш адмін не встигне забрати з вашого сайту цю інформацію
  • Anonymous

    Вже Чашка купила собі не хілий будиночок на майданівські кошти, тепер ще і Похиляк хоче. Мало накрала?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up