Павло Федик розповів про "люстрацію" у смітнику і про службу на Сході

Павло Федик розповів про "люстрацію" у смітнику і про службу на Сході
Павло Федик
Павло Федик планує зайнятись волонтерством, судиться наразі з правоохоронними органами і не збирається працювати у ВПТУ №4.


Про це  депутат обласної ради, екс-регіонал та екс-директор ВПТУ №4 розповів сьогодні, 15 грудня, під час прес-конференції.  Найбільше питань від журналістів було якраз про події,12 грудня,  у ВПТУ №4. Там, нагадаємо, учні училища закидали його снігом і «люстрували» у смітнику.

- На жаль, мене було використано у такій провокації, яка була влаштована, - каже Павло Федик. – Тому що те відео, де діти викидають мене в цей смітник, а він притягнутий був, як мені відомо, майстром училища, не робить честі нашому краю.
 

Насправді діти виступили заложниками тієї ситуації, яка склалась. І їх було втягнуто у ті речі, яких не повинні були.  Я готую депутатське звернення до Департаменту освіти і науки ТОДА, і до Міносвіти з тим, щоб вони розібрались в цій ситуації, яка твориться в училищі. Тому що це ненормально, що дітей затягують у якісь політичні процеси.

Повернутись на роботу, стверджує пан Федик, він мав повне право. Мовляв, виконував рішення апеляційного суду і мав відповідний документ на підтвердження, що рішення Апеляційного суду вступає у силу негайно, відразу після його оголошення.

- Майстри училища, які входять у профком, мали усі можливості не допустити мене до  роботи, - продовжує Павло Федик. - Для цього є закон "Про профспілки", який  дозволяє ці речі  зробити. І не треба було підбурювати дітей, налаштовувати їх на директора, тому що це виглядає негарно. Я думаю, що пора зупиняти такі процеси люстрації. Тим більше, що є закон про люстрацію.

Працювати в училищі, за словами пана Федика, він не планував. Мовляв, збирався написати невдовзі заяву на відпустку на два тижні, щоб хоча б трохи відпочити. А після повернення з відпустки мав підготувати  усе необхідне для нормальних виборів наступного директора, оскільки у нього контракт закінчується у лютому. 

Відео дня



- У мене закінчується контракт і було дуже важливо, щоби вибори нового директора  - я не збираюся приймати участь, відбувались без будь-якого адміністративного тиску, - додає пан Федик.  - Хай би сам колектив училища визначав…Але видно тим заступникам директора училища, і частині майстрів, які там є, їх лякає мій прихід.

Натомість сидіти без діла пан Федик також не збирається. У планах чоловіка – допомогати жителям окупованих районів на Сході України.  Така ідея прийшла до нього під час власної служби на Сході України. Як стверджує пан Федик – служити пішов добровольцем, але наразі він звільнений з правоохоронних органів. Свою правоту відстоює у суді, мовляв викрив недобросовісних військових та й поплатився через це. 

- Хотів би порадитись з громадами завдяки засобам масової інформації про доцільність такої ініціативи, яка б називалась « Зігрій людину!», - каже Павло Федик. -  Ми маємо нажаль неприємну ситуацію на Сході України, яка пов’язана з тим, що значна частина громадян України  знаходиться в рамках холоду і голоду. 

Частина з тих людей, зареєструвались як переселенці на території України і отримують соцдопомогу, додає пан Федик. Але і у них є теж проблеми, бо люди у багатьох випадках залишені без житла. Але є частина громадян, які перебувають на окупованих територіях в районі терористичної операції, і не отримують нічого. 


- Треба  подумати,чи треба нам сьогодні відкидати цих людей, як громадян України, - додає пан Федик.

Відтак, задля допомоги жителям Східної України,  Павло Федик  планує звернутись до голови обласної ради з пропозицією розпочати таку акцію і щоб Тернопільська обласна рада власне стала ініціатором її.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    ТА ТО ЗРАДНИК, ВІН НІКОЛИ НЕ ПРИХОВУВАВ СВОЮ ПРИХИЛЬНІСТЬ ДО "ПР". ГНАТИ ЙОГО, УКРАЇНІ ТАКІ НЕ ПОТРІБНІ
  • Чурілов Олександр

    https://www.youtube.com/watch?v=krQcVRc_fB8 нехай це пояснить
  • Анонім

    Питання до журналістів? Запитайте будьласка при можливості пана Федика як він рік тому закупляв для училища цемент по 64 гр. за мішок, коли в Епіцентрі він коштував 53 гр. а по інших магазинах в межах 48-50 гр. Коли він за перекриття даху училища хотів відкат, йому його не дали і він взяв іншу фірму яка без кошторису і акту виконаних робіт зробила дах який тече... І саме основне на чиїй стороні він воював на сході))) ну він просто АНГЕЛ)))

    Анонім reply Анонім

    да-да... він Ангел порівняно з теперішньою керівною елітою ПТУ.. і особливо паном Півтораком, який ухитрився в студіків забрати житло, натомість оформивши "жилплощадь" для своїх любовниць. а про інші "здобутки" цієї братії навіть і не хочеться продовжувати казати, щоб не забруднити язика.
  • Сергій Моспанко

    ти краще  скажи де взяв 10штук баксів фальшивих і чому погрожував в Луганську зброєю-бравий вояк твою мать....

    Анонім reply Сергій Моспанко

    Ліон:

    Сергій! що ти працюєш на публіку?!!!!!!!!!!!!!!!! йому їх підкинули, твою мать! і не погрожував він зброєю. не був там, не бачив своїми очима , то і не чечиши тут.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up