Переселенці зі Сходу приїхали в Тернопіль

Переселенці зі Сходу приїхали в Тернопіль
На Тернопільщину з "гарячих точок" країни продовжують прибувати цілі родини. Допомогу їм починають надавати вже на пероні залізничного вокзалу, де цих людей зустрічають рятувальники та допомагають безпечно доїхати до тимчасового помешкання. Це стосується, насамперед, жінок із дітьми, людей літнього віку та неповносправних.

20 травня до Тернополя приїхала сім’я – троє осіб з Донецької області, двоє з яких є інвалідами. З прибулими зустрілись фахівці психологічної служби Управління ДСНС, волонтери та соціальні працівники й надали їм всебічну підтримку. З’ясувавши проблеми та побажання вимушених переселенців, працівники міжвідомчого координаційного штабу з питань, пов’язаних із соціальним забезпеченням громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення АТО прийняли рішення про їх поселення в одному з населених пунктів області, де вони матимуть змогу перебувати під наглядом медичних та соціальних працівників.
 21 травня рятувальники допомогли переселенцям добратися до тимчасового помешкання. Їх супроводжували психологи, які надали людям психологічну допомогу, налаштували на мирне життя, переконали у необхідності концентруватися на планах про майбутнє, облаштовуватися на новому місці та зрозуміти, що все погане в їхньому житті залишилося позаду.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up