Підробіток в Тернополі шукають здебільшого жінки та пенсіонери

Як отримати додатковий прибуток паралельно до основної роботи — питання, яке тернополяни часто задають працівникам агенцій з працевлаштування.

Причому щороку кількість охочих підробити — зростає. Помітним є і сезонний ріст, зауважують менеджери з персоналу. Зокрема найбільше тернополяни додаткову роботу шукають улітку. Ті, кого влаштовує рівень основних доходів, - йдуть у відпустку, аби відпочити. Зате ті, в кого проблеми з фінансами, довгий день і відпустки постійного персоналу використовують, аби самим збагатитися.
- Діапазон робіт — різний, як і розмір оплати за працю, - розповідає менеджер з персоналу Асоціації роботодавців Світлана Повар. - Сьогодні підприємства подають заявки на працівників, які готові приділяти роботі кілька годин удень чи вночі, навіть періодично — від кількох тижнів до місяця-півтора. Такої ж роботи зазвичай шукають і тернополяни. До речі, цікава тенденція, переважно додаткову роботу шукають або жінки, або пенсіонери. Останнім не вистачає пенсії на прожиття.
Здебільшого робота, яку пропонують агенції з працевлаштування для підробітку — не фахова. Тобто її може виконувати будь-хто, незалежно від віку та освіти. Щоправда, потрібно зважати на фізичний стан працівника і специфіку обов'язків, котрі йому доведеться виконувати. Чоловік пенсійного віку не зможе працювати на розвантажувальних роботах. А з жінки не вийде надійний сторож, який у випадку чого матиме силу захистити майно.
- Найпопулярніші варіанти для підробітку у жінок — прибиральницею, гувернанткою, посудомийкою, офіціанткою, покоївкою тощо, - говорить пані Повар. - Адже ця робота для жінок не є надто важкою і триває зазвичай 2-3 години на день. Та й оплата 15-30 грн/год. дозволяє за місяць, не враховуючи вихідних, жінці мати ще як мінімум 600-800 грн.
Для молодих людей, як зауважила пані Повар, більш прийнятними є інші варіанти підробітку. Студенти погоджуються працювати промоутерами, кур'єрами, барменами тощо. Їх цікавить робота, де є багато спілкування та руху. Заробітки також стартують від 600 грн. Чоловіки-пенсіонери найчастіше запитують роботу сторожа чи охоронця. За таку позмінну роботу вони матимуть від 500 грн. Це - небагато, погоджується Світлана Повар, але для них і такі заробітки - хороше поповнення бюджету. Та й робота - неважка.
- Роботодавці намагаються таким працівникам платити більше чи пропонувати ще якусь посильну роботу - паралельно до сторожування, - продовжує жінка. – Чоловіки дійсно мають більше шансів заробити. Приміром, за розвантажувальні роботи по декілька годин увечері чи вночі, з відпочинком у вихідні, сплачують 800 грн/міс. Фермери під час сезонних робіт платять у межах 1,5 тис./міс. Жінки на зборі урожаю, до речі, можуть мати стільки ж.
Хоча вказані суми, з першого погляду, - незначні, людям цього вистачає і вони цього не приховують.
- Я часто запитую: “А скільки вам потрібно, щоб на життя вистачало?”. В основному кажуть 600-800 чи тисяча гривень. Тобто саме ту суму, яку можна підзаробити, - підсумовує пані Повар. - Люди звикли “вписуватися” в ті гроші, що отримують за основну роботу. Але їх часто не вистачає. Власне, вміння виходити з того бюджету, що є, та невелика різниця між поняттями “достатньо” і “бракує” дозволяють людям завдяки підробітку вирішити чимало фінансових проблем.
Обговорюємо на???
Варіанти, які пропонують агенції з працевлаштування, та розмір оплати праці
Різновид роботи
Телемаркетинг
3 год. (не щодня)
від 300
Прибиральниця, гувернантка, покоївка, посудомийка
2-4 год. (з вихідними)
600-1200
Перевезення дітей
2 год. щодня (окрім вихідних)
від 600
Сторож, охоронець
ніч через ніч
500-800
Кур'єр, промоутер, бармен, помічник кухаря
3-4 год. (з вихідними)
600-800
Завантаження, розвантаження, транспортування вантажів
4-8 год. (із вихідними або через ніч)
800-1500
Весняно- та осінньо-польові роботи у фермерських господарствах
2-4 тижні
1000-2000
Прибирання будівельного сміття, розчищення територій, ремонт
уночі (з вихідними)
від 1000 грн
* За інф. агенцій з працевлаштування

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Володимир Дзюба

    шукаю  роботу для жінки срочно  0680870541
  • Володимир Дзюба

    шукаю  роботу срочно  0680870541
  • Anonymous

    А що лікарі живуть на одну зарплату?
  • Anonymous

    тому, що КОРУПЦІЯ!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up