Партнер рубрики Події

Тарифи на проїзд у маршрутках і тролейбусах хочуть підняти

Тарифи на проїзд у маршрутках і тролейбусах хочуть підняти
Переглянути тарифи на проїзд у маршрутках та тролейбусах невдовзі можуть у Тернополі.

Адже у міськраду щодня надходять листи від перевізників про те, що перевезення пасажирів є нерентабельним. Проте наразі виконком не може підняти питання про підняття тарифів, адже ще немає рішення тарифної комісії, повідомив начальник управління транспорту і зв'язку міськради Ігор Мединський. 
- Рентабельність - це поняття відносне. Залежить, хто який апетит має, - каже пан Мединський. – Загалом обгрунтованою може бути ціна в межах 4 грн. Якщо закласти рентабельність не більше 20%. А що таке 20%? Ніхто не задає собі такого питання. Підприємству треба утримати територію, оплатити електроенергію, зарплату механікам, слюсарям, водіям, взимку опалити автобуси, відремонтувати їх. Все це контрольовано відповідними службами. Є транспортний засіб, відтак мінімум два водії мають бути зареєстровані. Раз вони зареєстровані, податкова щільно пильнує, щоб сплачували податки. Місцевий орган суттєво пильнує, щоб зарплата була підведена до середньої. 

А щоб виїхати автобусу з гаража треба заправити його на 800 грн  - це мінімально, продовжує пан Мединський. Також треба оплатити в межах 250 грн – це нарахування на зарплату, утримання транспорту і базового підприємства. 
- Тобто зранку треба викласти 1050 грн мінімально, - каже Ігор Мединський. - То порахуйте скільки треба перевезти пасажирів на ці кошти. 
Зростуть тарифи на і проїзд у тролейбусах. 
- Адже електроенергія дорожчає, - каже посадовець. - До того ж, світло вимикатимуть. Доведеться планувати графік руху тролейбусів, щоб зупиняти їх у таких місцях, аби вони не перешкоджали руху транспорту.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (17)
  • Yuliya Gulakova

    За такі гроби на колесах не можна брати більше..по-друге,повне свавілля.водії на деяких зупинках стоять по 10 хв.Набирають людей по завязку.Деколи їду з канади 20 хвилин ,бо вичікує на тих трьох зупинках.Я вже мовчу про перегони,коли шоферу скули зводить ,що хтось посмів вийти,а він же обганяє якусь там 18-ку.короче повний позор,тут і 2.50 нема за що заплатити.
  • Andriy Andriiv

    от коли треба буде заправити на 250 грн.а нарахування на зарплату 800 грн. тоді буде толк , а так то повна ...... балаканина

    Andriy Andriiv reply Andriy Andriiv

  • Андрій Галаван

    Згідний платити 3!!! гривні, але за умов:

    1. На службовому місці контролер, або кондуктор який видає всім без винятку талони;

    2. Чисті охайні салони, водії і кондуктори всі без виключення в уніформі;

    3. В салоні водій не курить, гучно музики не включає;

    4. Кількість пасажирів у салоні не перевищує кількості допустимої по паспорту автобуса(всі сидячі +12-16 стоячих)

    5. Автобуси їздять чітко по графіку, з інтервалом на одному маршруті не більше 6-8 хвилин, не з'їжджають завчасно і в постійному режимі працюють до 23:00;

    6. Для пільговиків з 8:00 до 10:00 і з 17:00 до 19:00 проізд платний.
  • Ната

    Нехай перевізники спочатку виконають свої попередні обіцянки - ДЕ культурні, охайні водії що не грають на маршруті у перегони? ДЕ ВОНИ????? Ціни зросли на все, а зарплати залишились. Про рентабельність не плетіть байок - було б не рентабельно вже б всі порозбігались, а пан Мединський першим би покинув ту справу, але ваша правда - вся справа в апетитах - тож пропоную деяким чинам їх зменшити принаймі у цей важкий час для країни, бо буде біда.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up