Пільги тепер нараховуватимуть "по-новому"

Пільги тепер нараховуватимуть "по-новому"
Відтепер пільги з оплати послуг за користування житлом, комунальних послуг, паливом, скрапленим газом, телефоном окремим категоріям осіб надаватимуть в залежності від середньомісячного сукупного доходу сім’ї. Такі нововведення діють з 1 липня.

- З 1 липня пільги будуть надавати сім'ям, виходячи з розрахунку їхнього загального доходу, тобто буде розраховуватись саме право на отримання пільг, - розповів директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський. - Відтепер розраховуєтсья щомісячний дохід за півроку пільговика та членів сім'ї пільговика, на якого розраховані пільги.

Якщо він перевищуватиме 1710 гривень на одного члена сім’ї – ця родина не матиме права на пільги. Як розповів пан Боярський, в Тернополі є 27 тисяч пільговиків. 14 тисячам, відповідно до змін, з 1 липня, необхідно буде розрахувати і визначити право на пільги.

- Такі зміни стосуються лише окремих категорій осіб, - пояснює Вадим Боярський. - Без змін залишаються виплати для інвалідів війни усіх категорій, учасників бойових дій, чорнобильців І і ІІ категорій, ветеранів військової служби та всіх силових відомств, вдів загиблих і померлих ветеранів військової служби та реабілітованих осіб.

Відео дня

Список категорій осіб, яким пільги надаватимуться з урахуванням доходів дивіться на фото.

Щоб підтвердити право на отримання пільг громадянам потрібно подати декларацію про свій дохід та довідку про доходи до місцевого управління соцзахисту.  

- Сім'ям пільговиків, які складаються з непрацездатних осіб або їхній дохід виключно пенсія чи соцоплати - звертатись до управління соцзахисту не потрібно, - додає Вадим Боярський.  - Їм все буде нараховано автоматично.

Громадяни, які не подадуть декларацію в липні, зможуть це зробити ще у вересні. І за словами пана Боярського, в цьому випадку пільги їм нараховуватимуть все одно з 1 липня. Для зручності, у кожній РДА створено робочі групи, які роз’яснюють населенню нові умови отримання пільг. Також ці групи їздять по селах, аби встигнути виконати усе за літо.

Довідка

Адреса управління соціальної політики - вул. Лисенка, 8.

Зразок декларації про доходи сім'ї пільговиків


 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    "Субсидії" і "Пільги" це тотожні речі чи різні. Якщо я подав на субсидію в червні, тепер що мені знову потрібно подавати новий пакет документів на пільги ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up