Подаровані мрії зі «скриньки хоробрості» - для онкохворих діток

Подаровані мрії зі «скриньки хоробрості» - для онкохворих діток
Кожен зі студентів і викладачів медуніверситету намагався подарувати максимально корисний подарунок, який допоміг би маленьким пацієнтам якнайшвидше одужати, легше перенести больові відчуття після хіміотерапії. А малюки від ранку зазирали у вікна, очікуючи на прихід справжніх друзів

«Скринька хоробрості» подарувала радість і надію онкохворим дітям. А ще – море позитиву, коли у день Св. Миколая викладачі і студенти медуніверситету завітали до малюків.

Нагадаємо, акція «Скринька хоробрості» стартувала в Тернопільському державному медичному університеті імені І. Горбачевського 1 грудня в рамках проекту «Повернемо щасливе дитинство онкохворим дітям». І завершилась - у день Святого Миколая яскравим і неймовірно емоційним акордом.

Відео дня

Від ранку маленькі пацієнти гематологічного відділення Тернопільської міської комунальної дитячої лікарні виглядали у вікна, очікуючи на прихід студентів і викладачів ТДМУ.

- Упродовж останніх двох тижнів майбутні медики стали справжніми помічниками Миколая, купуючи, збираючи і формуючи подарунки, - прес-секретар мед університету Яніна Чайківська. - Ініціатива організації такого заходу належить асистенту кафедри ортопедичної стоматології Тетяні Дзецюх. Її щирий заклик допомогти онкохворим дітям підтримали молодь і викладачі.

Кожен намагався подарувати максимально корисний подарунок, який допоміг би маленьким пацієнтам якнайшвидше одужати, легше перенести больові відчуття після хіміотерапії.

Previous Next

У всіх корпусах і гуртожитках ТДМУ були розташовані «Скриньки хоробрості», в які кожен бажаючий міг покласти розмальовку, пазли, книжку, пластмасові іграшки і т.д. Винятком  були лише м’які іграшки, які протипоказані для використання таким дітям, адже вони накопичують пил, а, відповідно, і бактерії.

  • Надзвичайно активно відгукнулися іноземні студенти, які організовано і ретельно вибирали подарунки для малечі, - каже п. Яніна. - Це ще раз довело, що нема чужої біди, що спільними зусиллями можна досягти набагато більше.

Окрім того, це один з перших потужних проектів, в рамках якого українські студенти здружилися з іноземними.

  • Ми більше дізналися один про одного, почали розуміти специфіку різних культур. А у вечір пакування подарунків навіть встигли зіграти дві партії шахів. Це просто чудово, коли можна ось так пліч-о-пліч працювати разом. Ми різні, але ми вміємо знаходити спільну мову, - розповіла одна з волонтерок проекту Ліля Гарасимчук.

Іноземці відчували неабияке емоційне піднесення від того, що їх залучили до спільноти добротворців, що вони можуть спільно працювати з українцями, переконана заступник декана факультету іноземних студентів Олена Покришко.

  • Вдячна Тетяні Ігорівні за те, що вона стала серцем команди, яка об’єдналася навколо неї. З Божою поміччю розпочата робота буде успішно продовжуватися. Наші студенти ще раз довели, що не є байдужими до чужої біди. Подарована ними сьогодні радість від здійснення бажань, спілкування та сотні повітряних кульок, що злетіли в небо, допоможуть їм подолати важку недугу, - додала пані Олена.

До речі, викладачі і студенти не менше хвилювалися за маленьких пацієнтів, адже потрібно було максимально налаштуватися на позитив, підібрати найтепліші слова і подарувати максимум любові і добра. Тринадцять найсміливіших відважилися вручити подарунки.

А майже 100 студентів разом з викладачами у внутрішньому дворі лікарні влаштували веселий флешмоб. Вони вишикувалися з різнокольоровими кульками, дарували малечі повітряні поцілунки і під енергійну музику пританцьовували. До цього дійства долучився і головний лікар медичного закладу Роман Книш.

  • Подібні позитивні емоції дуже важливі для пацієнтів гематологічного відділення, - каже Роман Книш. - Це допомагає їм швидше одужати, дає відчуття підтримки, адже багато хто з них перебуває на лікарняному ліжку упродовж року, а то і більше.

У кожного зі студентів був свій підопічний. Молоді люди тихо заходили в палату, вручали подарунок, прив’язували до бильця ліжка повітряну кульку зі смайликом, обіймали дитину і бажали всього найкращого. Дехто не міг повірити, що отримав очікувану гітару чи енциклопедію. Малеча ж відразу бралася складати кубики і пазли. Одна з мам з цього приводу зауважила, що нарешті її дитина матиме змістовне дозвілля. А дівчина-підліток так зраділа студентам, що довго не відпускала їх зі своєї палати. Виявляється, вона також мріє бути медиком. Незважаючи ні на що, вона ретельно готується до ЗНО і вірить, що її мрія стане реальністю.

Окрім персональних подарунків, представники медуніверситету передали кілька скриньок з розмальовками та іншими іграшками.

  • Це лише початок довготривалого і цікавого проекту, який дасть майбутнім медикам розуміння того, наскільки важливою є їхня професія, що в кожному пацієнті треба бачити людину, що разом завжди легше долати певні труднощі і робити позитивні зміни, - каже Яніна Чайківська.

Сотні кольорових кульок злетіли у небо. Хтось в цей час загадував бажання, хтось знімав весь процес на телефон, а хтось з захопленням споглядав дійство…

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Мария Замятина-Брызицкая

    Низький уклін ВАМ дорогі наші друзі!!! Ви навіть собі не уявляєте скільки радості і тепла принесли нам у цей день.Дітки були дуже счасливі.Нехай  ГОСПОДЬ благословить ВАС.Мама
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up