Поляки сподіваються, що співпраця з Тернопіллям буде не лише на папері

Поляки сподіваються, що співпраця з Тернопіллям буде не лише на папері
Прийняти на оздоровлення дітей бійців АТО та переселенців готове Поморське воєводство Польщі. Зараз його представники обговорюють з нашою владою це питання, а також загалом співпрацю з нашою областю. З делегацією міста Гнев, що у Поморському воєводстві зустрівся сьогодні, 30 липня, голова обладміністрації Степан Барна. Разом з ним на зустріч прийшли керівники Департаментів обладміністрації та міський голова Збаража.

- Поморське воєводство є одним з найбільший промислових центрів Польщі і це - перше воєводство, яке зголосилося працювати з нами в напрямку оздоровлення дітей бійці АТО, а також переселенців, - каже Степан Барна. - Ми готові до співробітництва і співпрацюємо з багатьма воєводствами та містами Польщі. Хочемо налагодити співпрацю з нашими гостями у сфері освіти, залучення інвестицій у напрямку енергозбереження та налагодження стосунків між органами місцевого самоврядування. 
Делегація з п'яти чоловік вже побувала у Збаражі та Кременці, де вивчала туристичний потенціал краю. В Тернополі гості матимуть ряд ділових зустрічей на предмет залучення інвестицій в нашу область. 

- Ми вже побували в Дубно, де передали пожежний автомобіль, а також скористалися запрошенням до Тернополя і маю надію, що сьогоднішній візит теж матиме співпрацю, - каже радник маршалка воєводства поморського Ян Козловський. 
Пан Козловський додає, що Поморське воєводство співпрацювало з Одесою. Але ця співпраця була лише на папері.
- Якщо ваша воля, я буду радити маршалку, щоб він розглядав можливість співпраці з Тернопільською областю, - звернувся від до голови Тернопільської ОДА. - Щоб ми не лише підписували угоди, а й працювали. Щоби наша співпраця була не лише на папері.

Також наші гість побажав усім, щоб Україна якнайшвидше приєдналася до Євросоюзу. 
- Я хочу, щоб Україна була в Євросоюзі і сподіваюся, що коли ми приїдемо до вас наступного разу, то поруч з українським та польським прапорами тут буде ще й прапор Євросоюзу, - каже Ян Козловський. - Ми це все пережили і це - нелегкий процес. Але я був на Євромайдані у Києві і бачив, що люди хочуть єропейського життя. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 12:35 У Тернополі чоловік продавав наркотики під виглядом електронних сигарет 12:01 Яку роботу пропонують в Тернопільському центрі зайнятості 11:30 Чи має шанс 2024-ий рік бути мирним? Що думають українці(ОПИТУВАННЯ) Від читача 08:18 Ефективна співпраця на допомогу людям 10:50 ВЛК для людей з інвалідністю: кому треба пройти повторно і кого розраховують мобілізувати 10:15 Рідні полеглих Героїв отримали відзнаки «Почесний громадянин міста Тернополя» photo_camera 09:35 У Чорткові з'являться сонячні електростанції за пів мільйона євро 09:00 НБУ підвищив офіційний курс долара 08:00 У Тернополі мають відремонтувати дорожнє покриття на шести вулицях 22:00 У Зарваниці відбудеться Хресна дорога 21:00 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому призначать автоматично, а кому — за заявою 20:00 У Тернополі ймовірно отруїли собаку: тварина померла дорогою до ветеринара 19:00 Посмертні нагороди вручили рідним полеглих воїнів з Тернопільщини photo_camera 18:00 100-літній ювілей відзначила довгожителька з села Конюхи 17:05 На фронті загинув військовослужбовець з Великоберезовицької громади 16:50 Салон краси «RIDANA» – ваш незмінний бюті-помічник! (новини компаній) 16:20 У Тернополі відбудеться фестиваль «Великодні мотиви» 15:35 100 років виповнилося довгожительці з Тернопільщини 14:35 Військовий зробив символічний удар по мʼячу у матчі «Нива» Тернопіль — «Чернігів»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up