Помер ректор медуніверситету Леонід Ковальчук (оновлено)

Помер ректор медуніверситету Леонід Ковальчук (оновлено)
Леонід Ковальчук пішов із життя 1 жовтня. Йому було 67 років. Прощання з ректором почнеться 2 жовтня об 11.00 в актовій залі адмінкорпусу медуніверситету (Майдан Волі, 1).

В останню путь Леоніда Ковальчука проведуть 3 жовтня. Церемонія поховання почнеться о 10.00 від адмінкорпусу ТДМУ.

Народився Леонід Ковальчук 15 березня 1947 року в селі Тернівка Ізяславського району Хмельницької області.
Закінчив Бережанське медичне училище (1967 р.). Спеціальність «лікар-лікувальник» із кваліфікацією «лікар-хірург» вже здобув у Тернопільському державному медичному інституті, отримавши диплом спеціаліста у 1973 році. 
Працював лікарем-хірургом спочатку в селах нашої області. У 1977 році Л.Я.Ковальчук захистив кандидатську дисертацію на тему «Активність ряду окислювальних ферментів нейтрофілів і лімфоцитів у хворих тиреотоксикозом». Цим він започаткував на Тернопільщині знану сьогодні свою хірургічну школу, що має міцне наукове підґрунтя.

Згодом працював у медзакладах на Кіровоградщині, потім на Тернопільщині. Керівництво медакадемією йому довірили у серпні 1997 року. 
​За його головування вуз отримав статус університету, його зусиллями відкрито три нові факультети: фармацевтичний, стоматологічний, іноземних студентів; чотири навчально-наукових інститути на базі теоретичних кафедр і перші в Україні навчально-науковий інститут медсестринства та навчально-науковий інститут післядипломної освіти.
Ректор ТДМУ здобув багато нагород і почесних звань в Україні та за кордоном.

Відео дня

 
Висловлюємо співчуття рідним, близьким і усім, хто знав покійного.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up