Партнер рубрики Події

Тернополяни все частіше оформляються помічниками. Але від мобілізації так не "відкосити"

Тернополяни все частіше оформляються помічниками. Але від мобілізації так не "відкосити"
Десятки тернополян почали оформляти себе помічниками дієздатних осіб під час четвертої хвилі мобілізації. На цей раптовий аншлаг на виконкомах звернув увагу міський голова Сергій Надал.

 - Це не означає, що ці люди мають право уникнути мобілізації, - пояснює в.о. начальника міського управління соціальної політики Володимир Сулима. - Про це ми людям говоримо ще під час подачі ними документами.

Однак, за офіційним роз'ясненням управління соцполітики все ж звернулося і до міського військкомату.

 - Надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації помічникам дієздатних осіб, які за станом здоров'я не можуть самостійно здійснювати свої права та обов'язки, цим законом не передбачено, - йдеться у відповіді військового комісара Тернопільського об'єднаного міського військкомату Сергія Гаврилюка.

Відео дня

Тобто, пільги на відстрочку помічники не мають.

 - Таке право надається лише людям, які зайняті постійним доглядом за особою, що його потребує, - продовжує розповідати пан Сулима. - І обов'язковою умовою є відсутність інших осіб, які можуть здійснювати такий догляд. Зокрема, це все має бути підтверджено відповідними документами. Помічники ж під категорію звільнених від мобілізації не підпадають.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анонім

    Коли вже той Надал і всі високопосадовці зрозуміють, що треба створювати професійну армію .Якщо людина шукає любі шляхи ,як не попасти в мясорубку то, як би там не старалася влада, людину силою не заставиш виконувати так звані обовязки . Нехай спочатку влада виконує свої обовязки , а то получається людей використовують тоді ,коли владі потрібно . Навіть якщо і познаходять тих хто підробив довідки ,чи доглядає дієздатних осіб і ,що далі ,ці люди просто ляжуть на дно і все тим скінчиться . Нехай влада нам розкаже ,як так получається ,що в військових частинах опиняються люди із серцевими хворобами ,туберкульозом,ожиріннням ,алкоголізмом . Де оприлюднені дані щодо смерті військовослужбовця з тернопільської військової частини . Якщо в армію потрапляють люди котрі явно непридатні ,то нехай спочатку притягнуть до відповідальності тих лікарів котрі писали "придатний" ось тоді я скажу ,що у нас є хоч якась справедливість ,а поки звиняйте ідіть нах..... зі своєю мобілізацією .
  • Анонім

    знайшла і щось ніц не зрозуміла

    http://yurist-online.com/ukr/uslugi/yuristam/kodeks/003/78.php

  • Василиса

    може НЕдієздатних осіб?   зараз по тексту "помічниками дієздатних осіб"

    Небесна Ірина reply Василиса

    дякую за зауваження, але мова йде саме про ДІЄЗДАТНИХ)

    Василиса reply Небесна Ірина

    дякую за відповідь. погарячкувала з висновками.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up