Партнер рубрики Події

Поранених бійців АТО будуть лікувати у Грузії

Поранених бійців АТО будуть лікувати у Грузії
Уже з 15 травня наші земляки – захисники України - проходитимуть реабілітацію в Батумі, що у Аджарії. В сонячну Грузію повезуть 20 жителів Тернопільщини.

Списки мають бути складені та затверджені медиками у найкоротші терміни, наголосив голова облради Василь Хомінець. Нещодавно на його ім’я надійшов лист-підтвердження того, що грузинська сторона готова прийняти вже у травні терміном на два тижні групу поранених військових чисельністю  20 осіб.

- Уже з 15 травня наші герої зможуть отримати повноцінні лікувально-оздоровчі послуги на курорті поблизу Батумі, - каже він. - Ми вдячні, що Аджарія підтвердила свою готовність допомогти нашим захисникам. Це вкотре доводить, що грузини підтримують нас у нашій боротьбі за збереження суверенітету України. У свою чергу обласна рада бере на себе 50% транспортних витрат, а при потребі у виняткових ситуаціях будемо розглядати можливість збільшити частку допомоги.

Про це пан Хомінець заявив під час наради щодо відправлення на реабілітацію до Автономної республіки Аджарії (Грузія) двадцяти поранених учасників бойових дій у зоні АТО. В обговоренні необхідних заходів щодо формування списку, бронювання квитків та транспортних витрат взяли участь перший заступник голови облради Сергій Тарашевський, заступник голови Олег Боберський,  військовий комісар Володимир Катинський, отець Іван Гуня, керівники профільних підрозділів виконавчого апарату облради та ОДА, представники волонтерських організацій.

Відео дня

Нагадаємо, 24 серпня 2014 року Тернопільська обласна рада підписала з Автономною республікою Аджарія Угоду про співпрацю, у якій поряд із співдіяльністю в культурній, економічній, туристичній сферах передбачено і гуманітарну місію. Зокрема, була досягнута домовленість про надання можливості тернопільським військовим, які брали участь в АТО,  дітям захисників України пройти медичну та психологічну реабілітацію на курортах Аджарії.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up