Партнер рубрики Події

"Повторюються совіти". Експерти "RIA плюс" про Євромайдан

"Повторюються совіти". Експерти "RIA плюс" про Євромайдан
Ми запитали відомих людей Тернополя, як вони оцінюють останні події:

Ігор АРКУША (48 р.), тернопільський блогер:
- У ці дні я перебуваю у Києві на Майдані. Нарешті Україна збурилася! Мене радує, що у нас нарешті є шанс щось змінити у нашій країні. Приємно, що весь народ — від малого до старого піднявся. Люди протестують ще більше, ніж у 2004 році. Але революцію потрібно робити швидко. Бо як затягнемо, то ще одного такого шансу може й не бути.

Любомира БОЙЦУН (68 р.), краєзнавець:
Останні події йдуть немовби однією хвилею. Найбільше вражають жорстокі побиття, коли ідуть просто по людях. Оце так жорстокість! Люди добрі, це ж у нас повторюється те саме, що уже було, коли прийшли совіти. Згадую “истребительнЫе батальйонЫ”, які у нас називали яструбками. Це ж сучасний “Беркут”! Вони звикли бити, руйнувати, людей не вважати людьми. Отакі у мене асоціації.

Назар ЗЕЛІНКА (27 р.), директор з маркетингу:
- Мені важко передати словами свої відчуття. Україна нарешті прокинулася! Це щось неймовірне! Однак зрозуміло, що наших людей влада просто “довела до ручки”. Країні однозначно потрібні зміни. Перш за все — це курс на цивілізований світ. Це по-перше. По-друге, ми повинні призупинити той грабіж, який здійснює влада. Це стосується і правоохоронних органів, які вважають, що їм дозволено геть усе.

Відео дня
> Андрій МАСТЮХ (35 р.), начальник КПТернопільелектротранс:
- Звичайно, що усіх хвилюють події, які відбуваються на майдані та у країні. Мене з-поміж усіх повідомлень найбільше зачепила ситуація з побиттям дітей правоохоронцями. Я — батько трьох дітей. Тому мені не вкладається у голову, як дорослі могли підняти руку на дітей. Наш обов’язок виховувати молоде покоління, воно — наше майбутнє... Натомість відбувся ганебний злочин. Це страшно і сумно.

Руслан КУЛИК (32 р.), координатор громадського рухуЗа Тернопільщину!:
- Мене, як і кожного з нас, зараз найбільше хвилюють події на Майдані. Проте я вважаю, що для вирішення внутрішньої політичної кризи в Україні недостатньо відставки Кабінету Міністрів. Вважаю, що українському суспільству потрібне загальне перезавантаження. Потрібні зміни у владі, у політичній сфері та свідомості кожного українця.

Надія ГЕРБІШ (25 р.), поетеса:
- Останніми днями думається виключно про Євромайдан. Ми щодня молимося за Україну. Серед тих, хто прагне, але не може бути на Майдані, матері й вагітні жінки. Але навіть такі “домашні” революціонерки, як ми, мають свою відповідальність — молитися, поширювати перевірену інформацію через соцмережі й телефоном, передавати ліки і теплі речі мітингуючим. І знову молитися.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    ''Кайдани порвіте!!!!!''. ''Заповіт''. Т.Шевченко
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up