Партнер рубрики Події

При в’їздах та виїздах з Тернополя планують знову встановити блокпости

При в’їздах та виїздах з Тернополя планують знову встановити блокпости
Правоохоронці області переходять на посилений режим роботи

У зв’язку надзвичайною суспільно-політичною ситуацією, що склалася в країні, загостренням військових протистоянь на території Донецької та Луганської областей, правоохоронці Тернопільщини з 24 січня посилили заходи з охорони громадського порядку з метою недопущення терористичної загрози в області. Про це повідомили у секторі зв’язків з громадськістю обласної міліції.

Міліціонери звертаються до краян із проханням повідомляти про підозрілі предмети, залишені на тривалий час без нагляду, громадян, які викликають підозру, надзвичайні ситуації, транспорт з номерними знаками інших регіонів та інші факти, які можуть дестабілізувати ситуацію в області. 

Громадян повинні насторожити валізи, пакунки, залишені у людних місцях без нагляду, насамперед, якщо від предмета надходить характерне годинникове цокання, чи до нього приєднані нетипові деталі. Коробка з-під цукерок, банка з-під кави, книга, блокнот, якщо від них пахне пальним, гасом, розчинником  і їхня маса значно перевищує звичну, можуть нести потенційну загрозу для оточуючих.

Відео дня

Небезпечний предмет зловмисники можуть заховати у смітті, відходах будівельних матеріалів, тимчасових конструкціях та іншому.

Зловмисники можуть прикріпити вибуховий  пристрій до автомобільного чи залізничного транспортного засобу. Потенційно небезпечним є автомобіль,припаркований у неконтрольованій зоні й залишений на тривалий час без нагляду.

У разі виявлення підозрілого предмета, який може бути вибуховим пристроєм, не можна доторкатися та перебувати поблизу знахідки. Терміново телефонуйте на номер «102» і повідомте чергового про знайдений предмет, його місцезнаходження. Дочекайтеся співробітників міліції. Не перешкоджайте діям правоохоронців, виконуйте усі їхні команди. Дотримуйте безпечної дистанції від можливого вибухонебезпечного об’єкту.

Про подібні виявленні факти телефонуйте в обласне  управління міліції на телефон «гарячої лінії» (0352) 52-15-33 (для абонентів, котрі не бажають називати своїх анкетних даних), або 102 у будь-який підрозділ міліції. За кожним зверненням буде проведена ретельна перевірка.

З 24 січня правоохоронці краю будуть нести службу в посиленому варіанті, кількість патрулів буде збільшено вдвічі Під охорону будуть взяті усі стратегічні об’єкти області. Вирішується питання про створення блокпостів на в’їздах та виїздах в обласний центр та усі райцентри області з метою недопущення потрапляння на територію області зброї, вибухівки, боєприпасів та інших небезпечних предметів.

Також правоохоронці звертаються до активістів, учасників громадських формувань, власників зброї та просто свідомих громадян долучитися до громадських організацій,  які допомагатимуть правоохоронцям у несенні служби.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    "Ефективність" блок-постів, посиленого патрулювання і т.д. доведено:

    https://www.youtube.com/watch?v=QBmkAvdBkeY

  • ghf

    На збаразькому повороті стоїть вже багато років пусткою стаціонарний пост ДАІ. Чому його не використати? Його ж для контролю транспорту і будували.

    Anonymous reply ghf

    Побоююся, що як на тому посту почнуть займатися зупинкою і перевіркою транспорту, то на Збаразькому кільці настане повний алєс.
  • Voropaj Oxana

    Тільки контролюйте щоб вже на тих блокпостах не було п"яних шмаркачів по 17 років з сигаретами в зубах,як було минулої зими.Людям противно,щоб для такого "г" багажник відчиняти.А то ,ще потім скажуть,що водій щось приховував
  • Анонім

    Ви тут пишете так доти щось не трапиться. І потім будети казати що ніхто нічого не робить. Зараз важка ситуація і замінувати можуть будь що. Тому треба бути пильним.

    Anonymous reply Анонім

    Абсолютно підтримую. Не бачу в даному повідомленні жодної паніки. Сказано ж доступно: з метою запобігання терористичної загрози. І як не крути, це актуально. Хоч і прикро. Невже простіше запхати голову в пісок, і зробити вигляд, що у нас все файняцько?Мусимо бути пильні, бо це та ситуація, коли краще пере, ніж недо.

    Vito reply Анонім

    В нас постійно чимось не довольні....всі винуваті ....а сам святий
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up