Партнер рубрики Події

Прокуратура візьметься за будову на Привокзальному серйозніше

Прокуратура візьметься за будову на Привокзальному серйозніше
Громадські активісти Тернопільщини завітали 30 березня на особистий прийом до обласного прокурора Юрія Гулкевича. Вони звернулись із питаннями щодо порушення законодавства у земельній сфері.


Питання активістів стосувались  також законності проведення будівництва на території обласного центру, зокрема – торгового комплексу на вул. Хмельницького біля залізничного вокзалу. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

За її інформацією,    незважаючи на те, що 19 березня 2015 року прокуратура міста Тернополя уже пред’явила позов до суду з вимогою визнати недійсним договір щодо будівництва вищезазначеного торгового комплексу, громадські активісти звернулися до прокурора області, щоб прокуратура збільшила у цьому позові позовні вимоги прокуратури, бо забудовник уже розпочав будівельні роботи. 

-    Прокурор    Юрій Гулкевич запевнив громадських активістів, що уже завтра (31.03. – прим. ред.) прокуратурою області буде доповнено позов додатково ще однією вимогою – заборонити забудовнику здійснювати підготовчі до будівництва та будівельні роботи, - повідомляє прес-служба.

Нагадаємо, проти будівництва на Привокзальному майдані торгового комплексу виступають мешканці прилеглих будинків, громадські активісти  та обласна організація Спілки архітекторів України. Останні переконують – забудовувати вокзал непрофесійно і непотрібно, а саме виділення землі відбулось з порушеннями, без врахування думки тернополян.

На початку березня, на лист-звернення голови правління обласної організації, при міськраді таки провели  містобудівну раду щодо забудови вокзалу. І за інформацією архітекторів, усі члени – у тому числі головний архітектор міста, який раніше переконував журналістів у відсутності порушень та необхідності будівництва, проголосували одноголосно за відміну усіх рішень щодо будівництва. Чи відреагує міськрада на таке рішення,  невідомо.  На коментар від речниці міського голови чекаємо третій тиждень

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    ніколи вони не нажеруться, не надійтесь, до стіки їх всіх!!!
  • Vito

    Коли та управа буде на тих господрників патротів....коли ви вже нажеретесь....скоти
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога Від читача 14:22 Маленьким тернопільчанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up