Рада зробила вихідним День захисника України 14 жовтня


Рада зробила вихідним День захисника України 14 жовтня
Верховна Рада зробила День захисника України, що відзначається щороку 14 жовтня, вихідним днем.

За прийняття в цілому законопроекту №2187 авторства Президента Петра Порошенка проголосували 244 депутати при мінімально необхідних 226.

Відповідні зміни внесені до Кодексу законів про працю.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що встановлення Дня захисника України як державного свята покаже увагу й повагу держави до людей, які, не шкодуючи себе, відстоюють територіальну цілісність, суверенітет та інші державні цінності.

Також у пояснювальній записці Порошенко зазначив, що прийняття цього законопроекту має важливе суспільно-політичне й морально-етичне значення, сприятиме підвищенню рівня самоідентифікації громадян України, зміцненню довіри й поваги до національної армії.

Як повідомляло агентство, у жовтні 2014 року Порошенко скасував святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого й установив замість нього святкування Дня захисника України 14 жовтня.

23 лютого був установлений у СРСР в 1922 році Днем Червоної армії й флоту, з 1949 по 1993 святкувався як День Радянської армії й військово-морського флоту, в Україні було встановлено День захисника Вітчизни в 1999 році.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінничині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up