Партнер рубрики Події

Депутати не спромоглися зібратися на сесію облради

Депутати не спромоглися зібратися на сесію облради
Рішення про об'єднання територіальних громад, яке мали обговорювати на сесію облради в четвер, 30 липня, перенесли не невизначений термін, оскільки депутати не прийшли на сесію. Було лише 54, при мінімальній необхідній для кворуму кількості – 61.

Сьогодні на сесії облради депутати мали розглянути, як впроваджувати територіальну реформу. Проте її реалізації перешкоджають як окремі депутати, так і голови сільських рад, кажуть в ОДА.
 - На реалізацію обласних проектів на Тернопільщину обіцяли виділити 102 млн грн з держбюджету, якщо певні об'єкти, а саме корпуси лікарень і шкіл, система водовідведення в Збаражі будуть повністю збудовані і здані в експлуатацію до кінця цього року. Такою є вимога Кабміну. Якщо ж позиція облради буде і надалі такою, як ми побачили сьогодні, то в мене вже виникають певні сумніви на рахунок отримання цих грошей, - розповідає в.о. керівника апарату ОДА Віктор Шумада. - Ці проекти є в перспективному плані, який лежить в основі об'єднання громад. Однак деякі депутати та голови сільрад після ознайомлення самих громад із його основами починають відмовляти людей від об'єднання.

Є реальні випадки, коли голови сільрад та депутати розповідали потім людям, що територіальні об'єднання закінчаться тим, що у селах закриють підприємства і заводи, - продовжує пан Шумада. - Доходило до абсурду – людей переконували, що навіть церкви по селах позакривають...

Сесію, за його словами, потрібно провести до 15 серпня, щоби вже в жовтні вибори проводити у нових територіальних громадах, бо рано чи пізно терреформа буде.

Відео дня

 - Тож немає потреби восени проводити одні вибори, а тоді влаштовувати перевибори вже на оновлених територіальних громадах. Тож хотілося б, щоб депутати не зупиняли процес проведення реформи, - каже пан Шумада. - Всі області вже давно визначилися з цим питанням, і лише Тернопільщина гальмує процес.

Найбільше не явилося на сесію депутатів фракції “Свобода”, в залі було лише 13 депутатів із 48.

 - Дата призначення сесії була досить ризикованою, оскільки у відпустці зараз і голова облради, а керівник нашої фракції разом з п'ятьма іншими депутатами зараз перебуває в зоні АТО. - каже представник фракції Леонід Бицюра. - Однак сесія все рівно відбудеться, і питання об'єднання тергромад обов'язково приймуть.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up