Регіоналів-прогульників хочуть прогнати з міськради

Регіоналів-прогульників хочуть прогнати з міськради
Повноваження депутатів-прогульників хоче припинити тернопільська міськрада. Серед депутатів, які пропускають засідання сесій міськради - регіонали Петро Гоч, Василь Лукін, Микола Гнатів, Сергій Мамаєв. А також екс-регіонал Віталій Цимбалюк.

При цьому міський голова Сергій Надал наголосив, що приймати рішення про припинення повноважень депутатів міськради може лише ТВК чи ЦВК. Відтак мер запропонував відповідній комісії звернутися до голови ТВК і запросити його на наступне засідання сесії міськради, аби він вжив заходів щодо згаданих депутатів. 

Окрім того, під час сесії озвучили, скільки разів згадані депутати пропускали засідання сесій міськради шостого скликання за 2013-2014 роки. 
Так, Микола Гнатів у 2013 році з 15 засідань був на трьох, у 2014- з 17 на жодному.  Петро Гоч у 2013 р  -  з 15 на двох, в 2014 - з 17 на жодному. Василь Лукін у 2013 р - з 15 на 6, у 2014 – з 17 на жодному. Віталій Цимбалюк у 2013 р - з 15 на 3, 2014 -  з 17 на трьох, Сергій Мамаєв – у 2013 р з 15 на 10, у 2014 - з 17 на двох. 

До слова, з цих всіх депутатів на свій захист виступив лише Віталій Цимбалюк. Він сказав, що погоджується з вищесказаним. Але відкликати його депутатські повноваження можуть лише його виборці, оскільки він мажоритарник. 

Як пояснив голова ТВК Микола Крук, комісія не має повноважень виганяти з депутатства. Мовляв, відповідні моменти не прописані в законодавстві.

- На основі чого комісія може визнати, що відповідна особа не депутат? – каже він. – Для цього потрібен закон, в якому буде написано, якщо депутат без поважних причин не з'являється на засідання сесії, то треба вжити таких то заходів.

Відео дня

ТВК може хіба що прийняти заяву від депутата, який сам відмовляється від своїх повноважень, додає пан Крук. 

Коментар

Тетяна Семусь, юрист Комітету виборців України:

- Законом України "Про статус депутатів місцевих рад"  передбачено вичерпний перелік підстав для прийняття місцевою радою рішення про дострокове припинення повноважень депутата. І цей перелік не включає тих підстав, які були прийняті депутатами міськради. Тобто те, що депутати не з'являлися на сесії, не є прямою підставою передбаченою законом для позбавлення їх повноважень депутата. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    Сесія Тернопільської МР це фікція та популізм! Нічого більше... Лиш би відїсти свої "патріотичні" морди та набити кишені грязьними грішьми від оборудок з землею.

    Краще б організовували прийоми громадян, вислуховували нас, допомогали нам   у вирішенні нагальних проблем міста, вулиці, будинку, помагайте сусідам,ми всі з одного міста, а думаєте тільки за себе... Клацати по клавішах на сесіях кожен дурень взмозі!

    І вправдву Свободу не спинити)))
  • Анонім

    Віталій Цимбалюк, а для чого вам депутатство, якщо ви не ходите на сесії? Ви, якби мали СОВІСТЬ, самі б написали заяву....сам не гам і другому не дам... А Надал не слідкував, що стільки прогульників в раді? Якщо пропустив половину сесій - геть, так каже закон.
  • Анонім

    Таких як Цимбалюк, Гоч і Лукін взагалі треба з Тернополя вигнати, а не тільки мандату позбавляти...

    Анонім reply Анонім

    Вигнати потрібно головного шакала міста надала та його "святу" 30 кнопкодавів, саме ці зажерливі нелюди знахабніли по повній та успішно роздерибанюють місто, і далі продовжують це робити без проблем!
  • Шкула Андріко

    Мені от цікаво: а чому міський голова не реагує на те, що більшість депутатів не здійснюють своїх прямих обов'язків - прийом громадян. Перевірка нашою редакцією того як приймають, шокувала: з сорока депутатів, які мали проводити роботу з виборцями, вислуховувати їхні біди та шукати шляхи допомогти, лише ДВА були на місці. Інших не застали. А щодо окремих товаришів, то в місцинах де "приймають" їх взагалі жодного разу не бачили ні ті, хто приходив, ні ті, хто працює в тих установах. Від мера навіть зауваження не було. А зараз рішення щодо вигнання регіоналів.... Ця партія - однозначно зло, але треба розуміти й те, що на рівні міста вони творили мало зла, бо більшість в міській раді в "Свободи" і за все хороше чи не дуже, дякувати потрібно їм. Особиста думка, щодо ситуації: політичний популізм та піар на "гарячій" темі.

    Анонім reply Шкула Андріко

    Надал не нянька депутатам, які всі є повнолітніми....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вона вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up