Партнер рубрики Події

Риба у Тернопільському ставу дохне через задуху

Риба у Тернопільському ставу дохне через задуху
Неживу рибу вже не перший день бачать тернополяни у озері. Вона тхне на всю набережну. Здохли ці рибки через недостачу кисню у воді, пояснюють фахівці. І таке явище, мовляв, зара зпо всій країні.

- У нас все, як завжди - від ставу тхне, риба дохне, - каже тернополянка Наталія Корнійчук. - Вже декілька днів проходжу попри набережну і бачу, як у воді животом догори плаває дохла риба. Недавно запускали в нову рибу, то певно вона і подохла. не прижилась...

Нагадаємо, 18 червня у Тернопільський став заселили близько шести тонн риби.

- Нежива риба у ставі - це йорж звичайний, а не амури й товстолобики, яких нещодавно запустили у водойму. Вся та риба добре прижилась. А ці маленькі йоржі гинуть від задухи, тобто недостачі кисню у воді, - запевнив начальник відділу охорони водних біоресурсів в Тернопільській області Андрій Об’єщик, - Це типове явище по всій країні.

Відео дня

Previous Next

Як пояснив начальник міського управління ЖКГ Микола Лесів, риба дохне зі сторони Кутківців, там де був гребний канал. Причиною може бути те, що люди з наближених до водойми селищ викидають туди різні нечистоти. 

Особливо це стосується мешканців села Кутківці і зі сторони "Циганки", - каже пан Лесів. - Окрім того, часто вночі місцеві підприємці викидають в озеро сміття. Відповідно, це все дуже негативно впливає на рибу. 

- Ми штрафуємо правопорушників, але, на жаль, у нас люди такі - люблять скидати різні нечистоти в став, - каже Микола Лесів. - А все, що стосується прибирання цієї дохлої риби зі ставу, то це - до об'єднання парків культури і відпочинку. 

На жаль, коли приберуть дохлу рибу з тернопільської водойми, наразі невідомо, оскільки в об'єднанні парків дану ситуацію не коментують. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up