Партнер рубрики Події

Міськрада "воює" з кіосками

Міськрада "воює" з кіосками
Міські посадовці вигадали новий вид "боротьби" з кіосками, літніми майданчиками і магазинами, які працюють без дозволів міськради. Всі ці незаконно встановлені споруди, а також об'єкти незаконної торгівлі позначать на інтерактивній карті міста. Вона запрацює до кінця тижня. А от вказати на мапі незаконні на думку тернополян забудови чиновники не поспішають.

- На цій карті будуть вказані всі об'єкти, які підлягають демонтажу, - розповідає начальник відділу зв'язків з громадськістю та ЗМІ міської ради Катерина Калуш. - Зараз ми проводимо фотофіксацію всіх об'єктів, щоб за день-два передати знімки спеціалістам, які помістять їх на сайт. Аби можна було наочно побачити кіоски, магазини, літні майданчики, які є незаконними в нашому місті. Міська рада рекомендуватиме громадянам не користуватися послугами, які надають дані заклади та кіоски.

Зараз в Тернополі є близько 90 самовільно встановлених об'єктів, які підлягають демонтажу, розповів в.о. начальника управління муніципальної поліції Ігор Максимів.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

- Із них 15 ми поки що не маємо можливості усунути, оскільки суд призупинив їх демонтаж на період розгляду справи, - каже пан Максимів. - Загалом підприємці часто використовують юридичні нюанси, аби перешкодити демонтажу незаконних споруд на території міста. Тим паче, що для усунення незаконних об'єктів  доводиться чекати погоджень багатьох структур.

Свої пропозиції щодо незаконно встановлених об'єктів тернополяни можуть подавати на "гарячу лінію" міської ради 15-80.

Натомість на запитання кореспондента 20minut.ua, чи нанесуть на інтерактивну карту забудови, про які тернополяни повідомлять на 15-80 як незаконні, зокрема мова про скандальні будівництва на Привокзальному, стадіоні Текстерно тощо, Катерина Калуш відповіла: "Мова йде виключно про об'єкти, які працюють без дозвільних документів". 

Довідка:

Побачити всі незаконноі об'єкти господарювання на території міста можна буде за посиланням – http://mape.te.ua

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Галіма показуха яка нічого не варта...
  • Анонім

    ледарі мля, інтерактивну карту вони намалюють, фу, противно. самі ж повстановлювали і ще самі ж себе карати будуть? якийсь бред
  • Анонім

    Дуже цікаво, а як бути з тими кіосками, яким наша доблесна міська рада дала дозвіл на встановлення, але в "широкому " форматі - просто написано вулицю і став де хочеш. А прикриває бізнес депутат міської ради. Це чесно? А тих кого не прикривають, повинні оформляти всі документи. Що з того, що нанесуть на ту мапу?
  • Анонім

    Таке відчутя що ця ствття за це щоб внашому місті були незаконні магазини, кіоски і біля них літні майданчики для розпитя алкогольних напоїв. Тоді якщо газета так пише то і хай незаконна забудова буде. І все внас буде незаконне!

    Анонім reply Анонім

    та міська рада прям майстер окозамилювання!. таке враження, що  вже вирішила всі нагальні проблеми міста, розібралася зі всіма незаконними забудовами будинків і торг.центрів і лишилось знищити кіоски і літні будки. молодці, працюють ))

    Анонім reply Анонім

    А з кіосками не треба розбиратися?

    Анонім reply Анонім

    100%, після прочитаного виникає відчуття, що кіоски - це дуже добре, а міська рада чогось до них вчепилася.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up