Партнер рубрики Події

“Шкіра з руки висіла рваним шматком”. Мама хлопчика, якого травмувала левиця, розповіла як все сталося

“Шкіра з руки висіла рваним шматком”. Мама хлопчика, якого травмувала левиця, розповіла як все сталося
Фото з мережі інтернет
  • Нещасний випадок з 13-річним Костянтином трапився в приватному зоопарку "Крайня Хата", що у селі Торське Заліщицького району.
  • Дитині зробили операцію, зашивали руку. Зараз хлопчик в лікарні у Тернополі, але йому буде потрібна трансплантація шкіри.

 

Тривожне повідомлення про те, що хлопчика травмувала тварина у міні-зоопарку в селі Торське, працівники Заліщицького відділення поліції отримали від чергового лікаря районної лікарні 29 травня. Поліція повідомила, що дитини підійшла надто близько до клітки з левом, і тварина вдарила його лапою по плечі. Хлопчика доправили до медзакладу. Лікарі діагностували рвану рану лівого плеча, йому надали необхідну медичну допомогу. За попередніми даними, хлопчик порушив правила безпеки, намагаючись зробити фото з твариною, проте батьки це заперечують. Наразі поліцейські встановлюють всі обставини. 

У редакцію звернулась мама

Мама 13-річного Костянтина пані Леся (прізвище редакції відоме - прим. ред.) 31 травня звернулась в редакцію “20 хвилин”. Жінка вирішила розповісти, як все було насправді, бо як вона каже, заліщицькі ЗМІ почали розповсюджувати неправдиву інформацію.

- Вони написали, що дитина порушила правила техніки безпеки і що, грубо кажучи, сама винна, а батьки це спростовують, - розповідає пані Леся. - По-перше, ніхто нічого не спростовує, а інформацію журналісти взяли з пояснень поліції і перекрутили на свій лад. 

Відео дня

Мама хлопчика надіслала журналістці “20 хвилин” відео та фото травмованої руки. 
З етичних міркувань ми не публікуємо фото цього фото, бо рана дуже страшна. 

Руку зашивали дві години

Як розповідає жінка, клас її сина їхав на екскурсію. Але жінка з сином та друзями їхали окремо. Спершу вони поїхали на екскурсію в Чернівці, а звідти заїхали в цей міні-зоопарк. Оскільки клас ще доїжджав до місця, то мати з сином зайшли в зоопарк швидше. 

- Ми пройшли територією, прогулялись, фотографувались, - продовжує жінка. - Дитина стояла біля клітки з левицею і махнула ручкою перед кліткою. У мене є відео моменту нападу. А левиця кігтем зачіпає руку і тягне дитину до себе. Друзі, які були зі мною, ловлять тварину за лапу і відривають цей кіготь від руки. В той момент вона другою лапою ловить дитину, ніби під пахвою, тягне до себе і розриває шкіру. Шкіра з руки висіла рваним шматком. 

Жінка каже, що охоронця міні-зоопарку поруч в той момент не було, але після її крику викликав “швидку”. Хлопчика забрали в лікарню, де протягом двох годин йому зашивали руку. 

Дитина в лікарні

- Я дуже вдячна лікарям швидкої медичної допомоги, а також лікарям і медперсоналу Заліщицької лікарні за їхні старання і оперативну допомогу моїй дитині, - каже жінка.- Особливо Олегу Кухарчуку. А зараз син на стаціонарному лікуванні в дитячій обласній лікарні. Частина шкіри, яку пришили, не приживається. Ми чекаємо до понеділка, щоб побачити, яка частина приживеться і робитимемо трансплантацію. 

Як каже жінка, власник зоопарку з нею досі не зв'язався і станом дитини теж ніхто не цікавився. 

- Мені навіть не запропонували повернути гроші за квитки хоча б для вигляду, - каже пані Леся. - Найперше, що я хочу, щоб в цьому зоопарку подбали про безпеку інших дітей. І дали хоча б якусь компенсацію на лікування. 

“Лев чи ведмідь?”

У селі про нещасний випадок чули, але чи то лев, чи то ведмідь дитину вдарив - не знають. В міні-зоопарку теж не були впевнені, яка саме з тварин зачепила дитину.
Доглядач за тваринами Іван Васильович у розмові з журналісткою “20 хвилин” розповів: спершу казали, що це був ведмідь. Саме доглядач викликав “швидку”. 

- Коли приїхала поліція, то вже казали, що лев, - каже чоловік. - Фактично біля левів були краплі крові і була відрита хвіртка, то ми зрозуміли, що то зробила левиця. А сьогодні, 31 травня, приїхала прокуратура і казали, що ведмідь. Ви дзвоните і кажете, що лев. Якщо є відео, тоді жодних питань.

Це інстинкт

Але яка саме з трьох левиць це зробила, у зоопарку - не знають. Левиці різного віку - від 3-х до 4-х років. Проте Іван Васильович каже, якби бачив відео, то точно зміг би сказати, яка з левиць це зробила. І додає, що тварини доглянуті і адекватні. Але до них не треба було сунути руки і відкривати хвіртку. Коли журналістка розповіла чоловіку, що на відео видно, як дитина стоїть за огорожею і лиш махнула рукою, доглядач сказав, що все зрозуміло.

- У левиць інстинкт такий, вони ж не розуміють, що до них махнули рукою, - каже Іван Васильович. - Чи її вдарити хочуть, чи що. От вона і зачепила. У нас був випадок, що парасолю затягнула. Стояли люди на проході, а парасолею трясли за огорожу, а тварина раз і забрала її. Але таких випадків, щоб покалічити дитину чи людину, то не було в нас. 

За лікування заплатять

З’язатись особисто з власником зоопарку так і не вдалось, але через власника ресторану, який поруч з зоопарком, він передав, що дитині лікування оплатять. 

- Я говорив з ним, він казав, що раніше не мав можливості, бо давав свідчення, приходили з поліції, прокуратури, - каже Володимир Андрійович. - А 1 червня юрист має приїхати в Тернопіль і зв’яжеться з мамою постраждалої дитини. Все, що стосується витрат на лікування дитини, то їх повністю оплатять. 

Щодо покращення техніки безпеки в міні-зоопарку, то повідомив Володимир Андрійович, за необхідності зроблять нові огорожі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (14)
  • Діонісій

    знаєте щановні, був в багатьох зоопарках, там для безпеки людей зроблено все, щоб звірі не могли вибратись, особливо хижаки, але є дібіли, які хочуть зробити селфі, то є хвороба, згадайте селфі на даху вагона, чувак обгорів, бо не знав, що такого не можна робити, а тут відео, як дитина дрочиться зі ЛЬВОМ, не вилазив би за огорожу, там вона є, і попереджуючі знаки є теж, було все нормально, а так дитина, як зараз всі діти, да і мамі розуму добавити треба, емоції , то зрозуміло і дитя її, але треба думати. хай виздоровлює хлоп !
  • Ольга Куренная

    Ну видно же что он дразнил львицу и морду к ней совал и руку прямо в клетку засунул,как она его еще за голову не схватила. У мамы вместо мозгов солома, смотреть как ее болван сует зверю руку в клетку и молча снимать это. Все наши беды от нас самих, береженого Бог бережет, это означает что не лезь на рожон сам и будет тебе благословение Божье
  • Tatiana Ohnysta

    Батьки винні , що дитину не навчили. Це хижак!!!! Самі провокують тварин , а потім плачуть !!!!!!
  • Serj Sinkiv

    видно що що малолітній дятел дрочится з твариною.А лікувати треба мамі голову!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up