Що робити, якщо вам прийшла повістка

Що робити, якщо вам прийшла повістка
Захищати країну - це конституційний обов'язок. Тож усіх військовозобов'язаних мешканців області, а це чоловіки віком 20-60 років, військові комісаріати закликають добровільно з'явитися до них і пройти медкомісії. І для цього, мовляв, необов’язково отримувати повістку.

Якщо повістку вам все ж принесли додому, ви маєте з'явитися у військомат, незалежно від того отримали ви її в руки чи ні. Бо захищати країну - це ваш конституційний обов’язок. Про особливості четвертої хвилі мобілізації на Тернопільщині розповів під час прес-конференції в.о. військового комісара Тернопільського обласного військового комісаріату Володимир Катинський.

Нагадаємо, мобілізація почалася 20 січня і триватиме 90 діб
- Ця мобілізація проходить для того, щоб провести ротацію наших бійців, - каже пан Катинський. - Призвавши нових людей, ми маємо підготувати їх і дати можливість тим, які зараз на передовій, відпочити, - приїхати додому, вирішити свої нагальні справи, побути в сім'ї біля дружини та дітей. І далі, я думаю, що вони будуть готові повернутися назад. Принаймі, хлопці кажуть це відверто. Тому звертають до всього свідомого населення і тих, які ще сумніваються. Нема чого боятися. Забезпечення військових у нас зараз досить потужне, браку в формі, харчуванні, амуніції немає. Я надіюся, що не буде проблеми з добровольцями, які будуть призвані по мобілізації і підуть захищати Батьківщину і виконувати свій конституційний обов’язок. 

Якщо приходить повістка
- Повістки розносять працівники жеків, сільських та селищних рад. Отримавши повістку, військовозобов'язаний має прийти у військкомат і пройти медкомісію. Якщо його немає вдома, родичі мають його повідомити про повістку, і він повинен з'явитися у військкомат. Інакше цю людину подають у розшук, а далі -   адміністративні та кримінальні наслідки.

Хто піде служити 

Відео дня

- Мобілізації підлягають військовозобов’язані на теренах області, які будуть визнані медкомісіями придатними до військової служби. Після медкомісії буде призов цих людей на військову службу у військові частини та навчання у навчальних центрах Збройних Сил України. Там вони будуть проходити підготовку до 50 діб. 25 діб – індивідуальну, 25 – злагодження підрозділів. А далі замінять своїх побратимів на передовій. 
Загалом, всі військовозобов’язані, не чекаючи повістки мають прибути у військові комісаріати та пройти медогляд. Якщо лікарі визнають їх непридатними до служби, ті залишаться на місці і будуть допомагати, чим можуть - головою, руками, ремонтувати техніку, працювати на виробництві, а ті хто буде готовий захищати Батьківщину, мають піти і робити це.

Кого не мобілізують
Особи, які визнані медкомісіями непридатними до військової служби, хто має троє і більше дітей, хто навчається у вузах на стаціонарі, включаючи магістратуру і аспірантуру, священики і ті, чия посада заброньована. А також батьки, які мають на утриманні дитину, і ті хто доглядає за непрацездатними родичами пристарілого віку та інвалідами.

За кордон їхати можна
- На даний момент під час оголошення четвертої хвилі мобілізації виїзд за кордон не заборонений. Проте військкомати співпрацюють з Міграційною службою, яка контролює тих, хто виїжджає за кордон та прибуває назад.

Мобілізація – законна
- Зараз соцмережі киплять повідомленнями про те, що воєнний стан - не оголошений, відтак мобілізація не передбачається. По-перше люди, які таке пишуть, працюють на російську пропаганду. А по-друге у нас є законодавча база, яка передбачає проведення часткової мобілізації і без оголошення воєнного стану. У нас особливий період оголошений і в цей період оголошується часткова мобілізація. Відкрийте чинне законодавство і прочитайте. Якщо у вас є конкретні випадки про те, хто це пропагує – можете звертатись в СБУ, щоб цими людьми займались. А всі заяви, з якими вони збираються апелювати є незаконними.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (54)
  • Ельцин Никита

    Агенти кремля, пок пок, автор, у тебе все ділиться на патріотів і агентів кремля

    Але по суті все добре розписав

    З.і. Сбу ще ті підараси, вони під гаслом агент кремля не одну невинну особу затримали і довели
  • Анонім

    mbbn
  • Анонім

    ареорпо
  • Анонім

    Якщо захищати Україну_це конституційний обов'язок... І мобілізують всіх від 20 до 60... То якого х*я наші можновладці (і всі, що під ними ходять) не беруть в руки автомат і не пиздують воювати?!!!!!! А сидять в своїх кабінетах жирними жопами і ніх*я не роблять тільки пиздять і бумажки підписують!, понаїдали рожи як у кабанів_суки!!!!



    Моя вам порада, до всіх кому приходить повістка, і їхніх родичів: беріть в руки палку і женіть цих підарів в три шиї, ше і повістку в сраку їм засуньте!!!

    В мене все, дякую)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками Від читача 11:51 День кар’єри в ЗУНУ: крок у професійне майбутнє 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up