Шукайте себе у списках виборців до 14 жовтня

Шукайте себе у списках виборців до 14 жовтня
Знайти себе списках виборців закликає тернополян відділ Державного реєстру виборців міськради. Це потрібно зробити до 14 жовтня. Наразі у Тернополі попередньо зареєстровано 178 554 виборців. Проте цей список змінюється щоденно, повідомив начальник відділу ведення Державного реєстру виборців міської ради Віктор Пулька.

- Наш відділ займається уточненнями попередніх списків виборців і готується до їх друку, - каже він. - 14 жовтня попередні списки ми повинні передати дільничним виборчим комісіям (ДВК). Відтак 12-13 жовтня ми надрукуємо іменні запрошення виборцям. І тут виникає часткова проблема. Для уточнення попередніх списків нам залищається дуже мало часу. Згідно законодавства ДВК мають до 16 жовтня передати  іменні запрошення виборцям, а 20 жовтня - це останній термін, коли ДВК і державний реєстр виборців мають право вносити зміни. Тобто є лише 4 дні для того, щоб можна було провести уточнення. І тому я би хотів звернутися до громаданя, що вони вже від нині 22 жовтня мають право звернутися до державного реєстру виборців і уточнити свою виборчу адресу та присутність у державному реєстрі. Для того, щоб в подальшому бути впевненими, що вони потраплять до попередніх списків. 
Якщо до 16 жовтня ви  не отримали запрошення, то мусите звернутися до ДВК або до державного реєстру для того, щоб внести зміни в реєстрі і внести себе у списки списки виборців. 
Також є моменти, які стосуються громадяни, які зареєстровані в інших містах, а хочуть голосувати у Тернополі. 

- Просимо їх  також звернутися до  Державного реєстру виборців, щоб можна було внести зміни, - каже Віктор Пулька. -  Але тут виникає питання. До заяви треба долучити документ, який має підтвердити, що ця особа дійсно на момент виборів перебватиме в Тернополі. Це може бути: право власності  на житло в Тернополі, довідка з місця роботи, з жеку, з ОСББ, що дійсно особа проживає тут без реєстрації. Є люди,  які перебувають в нас через події на Сході. Тож їм треба представити копію паспорта, де останнє місц реєстрації АР Крим. 
А от для мешканців Донецької та Луганської області треба документ, продовжує пан Пулька. Якщо вони проживають в орендованій квартирі, то потрібно піти з орендарями в жек і отримати довідку.  Якщо перебувають в санаторіях, то звідти беруть довідку, що там тимчасово проживають. Також частина людей, які тимчасово тут перебувають, мають тимчасову реєстрацію. Тобто є документи з Державної міграційної служби. Відтак вони автоматично потрапляють до списку виборців . 
Довідка
Перевірити себе у реєстрі виборців можна за адресою: вул. Листопадова, 5, 4-й  поверх міськради. Кабінети № 42, 43, 44. Когсультації можна отримати за телефонами: 22-03-83, 40-41-13, 40-41-79, 25-07-95.  І пам'ятайте після 20 жовтня внести зміни до списків вже буде неможливо. 

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:10 У Кутківецький ліс викликали дві «швидких» , там знайшли непритомних підлітків (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 18:01 На Тернопільщині в останню путь провели 50-річного священника 17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up