Партнер рубрики Події

Смаколики для бійців АТО. Долучайтесь!

Смаколики для бійців АТО. Долучайтесь!
Творити добрі справи здатен кожен. Головне розуміти - ваша робота приносить користь. Саме з такими думками почали свою місію активісти громадської організації “Смаколики”. Небайдужі тернополяни поставили собі за мету — допомагати нашим бійцям в зоні АТО.

Почали без фінансування. Хтось виготовляв компоненти для “сухих борщів”, хтось вдама випікав смачненьке для бійців чи реалізації для потреб АТО на ярмарках, хтось сушив фрукти та трави. Щодня до ініціативи долучалися нові люди, а попит на смаколики збільшувався. Діти почали створювати приємні сувеніри, а люди приносити постільну білизну та теплі речі.

-Почали пекти смаколики для АТО ще з початку жовтня, згодом взялись за сухі борщі й не раз було таке, що втілити все задумане було дуже важко, - пригадує координатор громадської акції «Смаколики Оксана Бучковська. - Наприклад люди понасушували цілі гори овочів для сухого борщу, а грошей на закупівлю томатної пасти, спецій та пакетів для вакууматора не було зовсім. Що самі могли вкласти, то вкладали, але реальні потреби були набагато більші. Прийшлось залізти в борги, бо овочі не запаковані не могли довго стояти — набрали б вологи. Та й бійці на борщ чекали…

Тоді й постала потреба в фінансуванні найбільш необхідного. Самотужки впоратись вже не могли.

Відео дня

- Почали оббивати пороги в отриманні дозволу на проведення благодійного ярмарку з продажу домашньої випічки, - розповідає жінка. - Нас часто запитували чи вигідно вкладати гроші і час у це. Можна ж стати просто зі скринькою чи банкою, але ми не хотіли стояти з простягнутою рукою... Та знов зіткнулись з проблемою - аби продати свої вироби під магазином чи в людних місцях, потрібно отримати дозвіл. Але ми не належимо до жодної політичної партії чи громадської організації, більшість дверей для нас закриті. Хто ми такі?! — звичайні жіночки, студенти, пенсіонери, учні шкіл… Тому звернулись за допомогою до громадської організації “Самопоміч”.

Організація відгукулась на заклик, адже діяти разом — ефективніше, а ініціатива з смаколиками надзвичайно корисна.

- Вони допомогли організувати дві наші благодійні ярмарки під час концертів та вистав в "Березілі", - розповідає пані Оксана. - В результаті двох ярмарків зібрали 6950 гривень. Раніше таких сум ніколи не мали для потреб! Крім того хлопці з об'єднання надали приміщення, аби люди могли приносити продукти та потрібні речі. Раніше тернополяни несли все на склад Логістичного центру, що на “Галанті”, але не всім зручно. Та й Логістичний склад не безрозмірний.

Ініціатори акції зі смаколиками, закликають до співпраці й інші громадські організації та об'єднання.

- Коли опускаються руки, я завжди згадую слова одного солдата, з яким спілкувалась по телефону, - каже пані Оксана. - Він сказав: “Це наша спільна війна”, але різниця між нами і ними в тому, що вони стоять зі зброєю в холодному окопі, а ми воюємо в тилу. Але ні вони без нас, ні ми без них цю війну не виграємо!

ДОВІДКА
Принести продукти можна в офіс громадської організації на Руській, 52 (2- поверх, "Об'єднання "Самопоміч"). Телефон для довідок 52-27-27.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up