Справа 21-річного Павла Ензовіта – уже у суді

Справу 21-річного Павла Ензовіта, якого підозрюють у жорстокому вбивстві 49-річного жителя Копичинців, уже передали до суду. Разом з тим прокуратура відреагувала на одну із скарг підозрюваного та з’ясовує, чи бив його начальник райвідділу.


У якому суді проводитимуть слухання, наразі вирішують в Апеляційному суді. Захисники підозрюваного хочуть добитись, аби справу розглядав суд присяжних, а засідання були відкритими. Це, на їхню думку, зробить процес об’єктивнішим. Адже, згідно зі статтею 115, ч. 2, п. 4, як пояснили адвокати, хлопцеві світить від 15 років до довічного ув’язнення. 

Нагадаємо, мати підозрюваного – Уляна Ензовіт звернулась у редакцію з тим, що з 25 січня не проводять ніяких слідчих дій, а її сина тримають під вартою. Мовляв, на Павла тиснуть, аби той узяв вину на себе, не годують, не дають спати. Тож вона, сам підозрюваний та адвокати написали ряд скарг щодо проведення слідства та умов утримання  у Генпрокуратуру, Верховну Раду, регіональному представнику Омбудсмена. Про це ми писали у статті «Прокинувся біля трупа», №8 «RIA плюс» від 18 лютого, та попросили обласну прокуратуру проконтролювати дії правоохоронців. Того ж дня, 18 лютого, на сайті обласної прокуратури з’явилось повідомлення, що досудове слідство зібрало достатньо доказів для передачі справи до суду, а обвинувальний акт направляють туди ж. Через два дні, 20 лютого, у прокуратуру Гусятинського району звернувся захисник про побиття його підзахисного у п'ятницю, 13 лютого, начальником Гусятинського райвідділу через подані на правоохоронців скарги у вищі інстанції.


- Питав: „Хто писав  скарги - мама чи ти? - каже пані Ензовіт. – Якщо ти, то тобі руки поламаємо, якщо мама – то мамі”. Все мали б зафіксувати камери відеоспостереження. Якщо вони були вимкнені, то чого б це?


Як пояснив захисник підозрюваного, скарги писали неодноразово. У них йшлось і про застосування тортур – не давали спати та їсти, і про недоліки слідства. Чи справді хлопця бив начальник райвідділу, з’ясовує прокуратура.

- 20 лютого 2015 року захисник одного з обвинувачених звернувся зі скаргою  до прокуратури Гусятинського району про побиття його підзахисного 13 лютого 2015 року близько 20-21-ї години під час перебування в ІТТ начальником місцевого райвідділу міліції за те, що той скаржився на погане харчування до прокуратури району, - відповіли нам у прес-службі обласної прокуратури. - За даним фактом прокуратурою Гусятинського району розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України. Йдеться про перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу. На даний час виконують слідчі дії з метою повного, всебічного та об’єктивного дослідження всіх обставин кримінального провадження.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Анонім

    Рані світлана чому більше непишети про того пацана він невинен ми дивились передачу кого всі покривть ви теш боїтеся написати правду ну і що  що коли сь миліція шукала  тож вбивство
  • Анонім

    завдавши 25 проникаючих ударів ножем руки, (принаймі одна) у вбивці в прямому сенсі повинні бути по лікті в крові. це було? і ще одне. дуже важко в пяному стані завдати 25 ударів і не порізатися самому. після кількох ударів кров попадає на рукоядку ножа, ніж стає слизтким і рука просто може зісковзнути з рукоядки по лезі, якщо там нема упора для руки. на ножі був упор проти скользіня?

    Анонім reply Анонім

    небуло крові загалі
  • Бандерівка

    от мені дууууже цікаво як можна взнати те чи бив його начальник чи ще хтось?????? звичайно скажуть що факт побиття чи катування НЕ ПІДТВЕРДЖЕНО!!!  якщо є синці то скажуть "сам впав"......ну блін не майте людей за ідіотів....навіть якщо бив то він "добазариться" і скажуть що ні.  В СІЗО Б"ЮТЬ КАТУЮТЬ І НАВІТЬ ГВАЛТУЮТЬ І НАШЕ СІЗО НЕ ВИЙНЯТОК!  В такій справі найвагоміші докази це відбитки пальців на ножі..кров на одязі а на скільки я пам"ятаю то в попередні статті було сказано щоцього немає. Якщо доказом вважають ніби то зізнання підозрюваного то це катастрофа. (МЕНЕ ЯКБИ КАТУВАЛИ Я Б САМА ПРИЗНАЛАСЬ В ЧОМУ ЗАВГОДНО) мені таки здається шо якби людина 25!!!!!! разів наносила удари ножем то ще б знайшла сили щоб втекти а не ЛЯГТИ СПАТИ КОЛО ТРУПА.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up