Партнер рубрики Події

Сухпайки передбачені строковикам, а не контрактникам

Сухпайки передбачені строковикам, а не контрактникам

Сухпайки контрактникам, які вирушають на спецзавдання, насправді не передбачені, пояснюють в 44-ій окремій артилерійській бригаді. А ось із виплатою зарплат сподіваються вирішити питання до кінця дня.

Вранці в п'ятницю, 22 липня, в соцмережі з'явилося повідомлення про те, що військовим із 44-ої артилерійської бригади не видали сухпайки. А хлопці вже наступного дня мають їхати на завдання в зону АТО.

"20 хвилин" поцікавились в прес-служби 44-ої бригади, чи справді існує така проблема.

Відео дня

 - Відповідно до постанови Кабміну сухпайки військовим, які їдуть у відрядження не передбачені, - пояснює прес-офіцер бригади Юрій Кульпа. - Однак наголошую: сухпайки не передбачені на період, коли військові добираються до місця призначення, це, як відрядження, коли в дорогу ви самі себе забезпечуєте водою та продуктами харчування за власний кошт. А ось строковими справді отримують сухпайки.

Коли ж контрактники вже працюють у визначеному секторі, тоді про їхнє харчування дбають на місцях, розгортають польову кухню, адже зрозуміло, що тоді дбати про харчування вони самі вже не мають можливості, наголосив пан Кульпа.

 - Однак до сьогодні ще є проблема із виплатою заробітної плати контрактникам, - продовжує Юрій Кульпа. - Щоправда, вирішити її обіцяли вже до кінця цієї доби. Щоб хлопці перед від'їздом встигли придбати собі харчі.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    про сухпайки повинно було потурбуватись керівництво 44 бригади. всетаки не вперше їдуть і ситуацію знають. щодо турботи з боку держави то складається враження що окрім нацгвардії вояків в державі більш нема, хоча на передову їх не кидають, проте оснащення і забезпечення найкраще. а мобілізованих і добровольців на передовій годують і забезпечують усім необхідним лише благодійники і волонтери,багато хлопці купують за власні кошти, бо від цього залежить життя кожного і кожен воїн хоче повернутись додому живим.і найбільш прикро що далеко не тернопільські.



    люди -помагайте нашим воїнам, бо голодний солдат і без достойної зброї і спорядження не може воювати. знаю це не з чужих вуст, знаю,бо 3 дні тому особисто відправляла свого чоловіка з відпустки назад ..туди.. повіз власним бусом ї за власні сімейні кошти їжу своїм солдатам. волонтери не допомогли навіть заправити бус, бо немають ні грошей ні продуктів. люди не будьте байдужі. хлопці під кулями і ще й під прицілом місцевих зрадників-донощиків, в окопах і в спеку і в холод.і в дощ.  зробіть свій внесок. голодний воїн не козак
  • Діонісій

    почалось , то передбачено то непередбачено, самі себе повинні забезпечити, люди добрі допоможіть харчами воякам. що ж ви так солодко щебетали в рекламі і на білбордах, що все так буде гарно,  контрактна ярмія то все! що там той кабмін постановлює, їх би взяти всіх за бари і туди відправити на місяць в окопи тільки, а не штани десь протирати, можеб тоді новий уряд вибирали б.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up