Таксист так заблукав, що й за півгодини не приїхав

Таксист так заблукав, що й за півгодини не приїхав
- Через таксі ми запізнились на електричку. Відтак довелось брати квитки на швидкий потяг, - обурюється тернополянка Ірина (прізвище редакції відоме – прим. ред.). – Майже 30 хвилин таксист нас годував казками, що ось-ось під’їжджає, і не приїхав на виклик.



Жінка поскаржилась у службу скарг фірми таксі і написала два листи на її сайт. Однак
відповідати чи вибачатись там не квапляться.


- Ми поспішали на хрестини до Львова, - каже тернополянка. – Пробували викликати
машини різних фірм, але на той момент ніде не було вільних. Чоловік згадав, що бачив на бігбордах рекламу нової у Тернополі служби - UA.тахі. Ми зателефонували туди. Вільне авто у них було. Диспетчер прийняла замовлення і сказала, що за п’ять хвилин автомобіль приїде. Ми вийшли з дому і чекали біля під’їзду, але марно. Не під’їхала машина і за 10 хвилин після повідомлення диспетчера.

Тож, прочекавши ще кілька хвилин, знову почали турбувати службу. Після цього до клієнтів зателефонував сам водій і сказав, що не може знайти їхній будинок. Мовляв, стоїть під №14. Тернополяни ж мешкають у будинку під №16.

- Мій чоловік докладно пояснив таксисту, як заїхати, але таксі не було, - розповідає жінка. - Телефонували до нього знову, але мобілка була поза зоною. Ми вже й підійшли до того будинку, під яким нібито стояло авто, однак там його не було. Потім знову зателефонував таксист і сказав, що не приїде, бо не знайшов нас. Я з таким “сервісом” ще ніколи не стикалася — навіщо 30 хвилин морочити голову? Нам 10 хвилин їхати до залізничного вокзалу. Якби таксі приїхало вчасно, ми гарантовано встигли б на потяг. Адже викликали машину за півгодини до відправлення. І лише через те, що мали важку сумку.

Зрозумівши, що спізнилися на електричку, тернополяни сіли у маршрутку і поїхали на
залізничний вокзал. Аби встигнути на хрестини, родині довелось брати квитки на швидкий потяг.

- Ми, звісно, поспілкувалися зі службою скарг цієї фірми таксі. Нас уважно вислухали і сказали, що розберуться, - додає жінка. – Але з того всього я зрозуміла, що для них така ситуація – звична річ.

До слова, служба UA.тахі працює у кількох містах України. Тож про її роботу в Інтернеті є чимало відгуків. Натрапили ми й на аналогічні скарги. Люди обурювались, що чекали на авто 20-30 хвилин, а воно не приїхало. Або ж через 20 хвилин після прийняття замовлення водій відмовлявся виконувати замовлення. А це вже є порушенням правил, згідно з постановою Кабміну від 18 лютого 1997 р. №176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту».

- У подібних випадках людям варто звертатись в Інспекцію захисту прав споживачів із
скаргою на неналежну якість надання послуг, - пояснює тернопільський юрист Василь Когут.

Відео дня


– Вони, якщо і не покарають службу таксі, то принаймні зберуть інформацію за цією
справою. Її можна буде використовувати у суді. А ситуація, у яку потрапила тернополянка, підлягає судовому розгляду. Варто наголосити, що у справах про порушення прав споживачів, відповідно до Закону «Про захист прав споживачів», позивач не сплачує судового збору. А ось відповідачеві платити доведеться.

До слова, отримати коментар від адміністрації фірми таксі нам не вдалося. Диспетчер
повідомила, що керівництво зателефонує на номер журналіста. Прямого номера до керівника служби таксі нам не дали, на сайті він теж не зазначений. Тож висновок такий: якщо хтось хоче поскаржитись, йому теж доведеться чекати, допоки зателефонують та вислухають.

ДОВІДКА
Скаржитись на неякісні послуги можна в Інспекцію захисту прав споживачів. Адреса — бульв. Т. Шевченка, 11, тел. (0352) 52-83-71

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Руся

    У тому й річ, що не полінувалися і пішли перевірити, чи дійсно таксист там чекає, як запевняв. А вийшло, що він збрехав. Мабуть, просто полінувався шукати будинок. Так що не дуже покладайтеся на таксі, якщо хочете кудись встигнути. Принаймні у Тернополі.
  • xcom

    а пішки дойти від 14 до 16 будинку вже було лень ?

    оля reply xcom

    а якщо падає дощ, важка сумка, на руках маленька дитина і т.п.? Я думаю таксистам варто купити карту і ознайомитись з Тернополем. А якщо потрібно за ним ходити кудись то так і до зупинки громадського транспорту можна пішки дійти.

    Скакун Інна reply оля

    Я працюю диспетчером таксі,і повірте так як люди замовляють таксі ми ледь здогадуємося де вони є.(стою під другим стовбом коло того магазину що коло зупинки....,) на прохання підійти 10м. до машини не реагують  то маємо те що маємо...

    ЛІНК reply Скакун Інна

    тут же чітко написано. що викликали до будинку,  а потім ще й підійшли до того, де нібито стояв таксист. Так що тут як не крути, а вини за пасажирами нема

    Скакун Інна reply ЛІНК

    Я написала так судячи з свого досвіду
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up