Тернопільські брати близнюки повернулись додому із АТО

Тернопільські брати близнюки повернулись додому із АТО
Братів близнюків з Тернопільщини тепер знає уся країна. І не лише тому, що вони служать в рядах тернопільської міліції чи обрали за дружин, як дві краплі води, схожих сестер. Тепер вони ще й стали на захист кордонів нашої держави, поповнивши ряди добровольців.

Саме цих славних воїнів, котрі несли службу на блокпосту, поблизу містечка Щастя на Луганщині, показали на українських телеканалах. Дивлячись на їх щирі посмішки та теплі слова привітань рідним хотілося вірити, що вже зовсім скоро там, на Сході, так посміхатиметься кожен його мешканець і не буде чутно жодного пострілу.
Ярослав та Володимир нещодавно повернулися із зони проведення антитерористичної операції додому, де на них з нетерпінням чекали рідні. Дивлячись на це свого роду унікальне сімейство, мимоволі пригадуєш розповіді про перше знайомство. Воно було таким ж незвичайним, як усе в родині Сімчуків.

- Познайомились випадково. Через невірно набраний номер вперше поспілкувались по мобільному, – пригадує Ярослав, – я ж навіть спочатку не вірив, що у Наді є сестра близнючка. Вирішили перевірити та зустрітись.
Отак з першого побачення закохані більше не розлучались. Усе ділять порівну – радощі, переживання, навіть власних діток виховують спільно. Мимоволі задаєшся питанням, а чи не плутають їх дітлахи?

«Ще ніколи» –посміхається мама Надія.

Відео дня

- Зате на роботі нас плутали часто, – запевняє один з братів Володимир. – Під час служби на сході місцеві жителі жартували, що ми клоновані бійці НАТО.

Аби братів не плутали під час проходження служби, хлопці пов’язали на автомати стрічки – Володимир синю, а Ярослав жовту.

Брати записалися добровольцями у зведений загін правоохоронців Тернопільщини ще напередодні Різдвяних свят. Тож дружини Любов та Надія цього року святкували Різдво без коханих.

Звістку про поїздку в АТО жінки перенесли стійко. Допомогли зібрати необхідні речі, ретельно, бо ж самі за фахом медики, підібрали аптечку.

Поблагословивши усією ріднею, відправили на тривожний схід. Молилися разом з матерями за щасливе повернення хлопців.

І саме молитва, запевняють брати, їх найсильніший оберіг.

- Скільки було моментів, коли небезпека чатувала поруч, і раптом нещастя немов рукою відводило, – пригадує Ярослав. – Двоє наших товаришів дивним чином врятувалися від смерті. Один мав Євангеліє із собою, а другий 50 копійок в кишені. Коли мінометний снаряд біля них вибухнув, то одному осколок попав в Євангеліє, а другому в монету і це зберегло їм життя. Дійсно, Божа велич проявляється дуже сильно, – розказує Ярослав.

Перебувати серед вибухів допомагала підтримка один одного. Хлопці казали, що плече брата, як надійна броня, непробивний щит, який ніколи тебе не підведе. Хлопці навіть не уявляють, що могли б служити по черзі, адже все завжди вирішували разом, навіть вибір професії.
Хотілося справедливості, стати на захист скривджених. А ще дуже люблять спорт та дисципліну. Усі ці якості пригодилися не лише на роботі в міліції, а й під час несення служби. Нервове напруження знімали фізичними вправами, а на блокпост завжди приходили охайно вдягненими та в до блиску начищеному взутті.

- А як інакше, ти ж боєць, який в першу чергу подаєш приклад іншим, та й хотілося, аби усі знали, які правоохоронці служать в рядах тернопільської міліції, – запевняють брати.

Дуже допомогли під час несення служби навички роботи у спецпідрозділах міліції, далася взнаки медична і психологічна підготовка. Не раз доводилося надавати першу медичну допомогу, підтримувати моральний дух воїнів. До щирих добродушних хлопців тягнулися всі. Побратими з Франківщини та Львівщини заїжджали на блокпост, аби лише поспілкуватися з близнюками, а бійці з Чернівців мимоволі завдячують хлопцям життям.

У той самий день, коли чернівецькі воїни подолали більше 100 кілометрів, щоб познайомитись та зробити фото на згадку, їхній блокпост вщент розгромили ворожі міномети.

На сході гріли душу дитячі обереги та малюнки, навіть якщо на папері нерівним дитячим почерком виведено лише два слова «Повертайтеся живими!»

Місцевих мешканців та бойових побратимів, яких тернопільські правоохоронці запросили на святу вечерю, вразили приготовані 12 пісних страв, спільна щира молитва та колядки. На сході таких традицій не бачили уже роками.

А тим часом родина хлопців з нетерпінням чекала їх повернення. Найбільше сумували за татусями діти – Артемчик та Діанка, яким сказали, що батьки поїхали на змагання. Єдине, про що просила Діана тата – це не стріляти.

Телефонуючи, Ярослав та Володимир завжди запевняли рідних, що з ними все гаразд. Жодного разу і словом не обмовились про важкі реалії служби.

Сьогодні хлопці уже дома і вони бажають одного – мирного синього неба над головою і щоб жодна мати, дружина та діти не знали, що таке війна.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    дуже позитивні)
  • Бандерівка

    щастя вам!!!!!!!!!
  • Ban Dobra-Zluka

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up